infa.lt

Tėvams neleidžiama sužinoti kas dėstoma jų vaikams per lytinio švietimo pamokas

02 kovo
12:21 2023
Su gėlėmis į mokyklą

nuotr.: © Arvydas Daunys | infa.lt

Britanijos vaikų tėvams vis dar neleidžiama susipažinti su jų atžaloms rodoma lytinio ugdymo medžiaga, nors vyriausybė pažadėjo padaryti mokymo programą skaidresnę, praneša „The Cristian Institute” leidinys.

Birželio mėnesį buvęs mokyklų ministras Robinas Walkeris Bendruomenių rūmams teigė, kad Švietimo departamentas tikisi, jog „mokyklos atvirai ir skaidriai dalysis RSHE turiniu ir medžiaga su tėvais, jei to prašoma”, ir „neturėtų sudaryti jokių sutarčių su trečiosiomis šalimis, kuriomis būtų siekiama apriboti jų galimybes dalytis RSHE ištekliais su tėvais”. Gruodį šias pastabas pakartojo švietimo sekretorė Gillian Keegan.

Praėjusių metų liepą mokyklų ministrė baronienė Barran pažadėjo, kad ministerija „aiškiai išreikš lūkesčius, jog mokyklos teigiamai reaguos į visus pagrįstus tėvų prašymus peržiūrėti mokymo programos medžiagą”.

Nepaaiškinama

Krikščioniškojo instituto Švietimo skyriaus vadovas Johnas Denningas sakė:

„Švietimo departamentas, praėjus šešiems mėnesiams po to, kai ministras įsipareigojo tai padaryti, vis dar neišsiuntė mokykloms laiško, kuriame būtų reikalaujama tai atlikti”.

Pagalbos grupė „Bayswater”, atstovaujanti daugiau kaip 400 tėvų, kurių vaikai turi lyties sutrikimų, teigė, kad tėvams vis dar neleidžiama susipažinti su lytinio švietimo medžiaga, kuri dėstoma jų vaikams.

Grupės atstovas spaudai teigė, kad:

„Mokyklos mums sako, kad pamokos yra nešališkos, bet nerodo mums medžiagos, todėl esame susirūpinę, kad lytinė tapatybė pateikiama kaip faktas, o ne kaip įsitikinimas, kurio laikosi kai kurie, bet ne visi žmonės.”

Kaip rašo „The Daily Telegraph”, lytinio švietimo medžiagą teikianti „Jigsaw Education” įspėjo mokyklą, kad gali imtis teisinių veiksmų, jei mokykla atskleis (tėvams) bet kokios jų medžiagos turinį.

Konsultacijos

Švietimo departamento atstovas spaudai sakė: „Teisiškai mokyklos privalo bendradarbiauti su tėvais santykių, lytinio ir sveikatos ugdymo klausimais.”

Jie teigė, kad: „Tėvai turėtų žinoti, ko mokomi jų vaikai, ypač kai kalbama apie tokias jautrias temas kaip lytinis švietimas.

„Šį semestrą visoms mokykloms parašysime laiškus, kad tai pabrėžtume ir paaiškintume, jog, jei tėvai paprašys susipažinti su mokomąja medžiaga, autorių teisių įstatymas nedraudžia mokyklai pasidalyti ja su tėvais asmeniškai mokyklos patalpose.”

Jokių autorių teisių pažeidimų

Gruodžio mėnesį švietimo sekretorė Gillian Keegan buvo apklausta šiuo klausimu per pirmąjį savo pasirodymą Švietimo komitete.

Atsakydama į parlamento nario Nicko Fletcherio iškeltą susirūpinimą, Keegan paragino tėvus kreiptis į mokyklas ir užginčyti „šališkų teorijų” propagavimą ir aptarė neseniai įvykusius atvejus, kai mokyklų direktoriai nuo tėvų slėpė prieštaringai vertinamą lytinio švietimo medžiagą.

Ji patvirtino, kad mokyklos „gali asmeniškai rodyti medžiagą tėvams, nepažeisdamos išorės paslaugų teikėjų autorių teisių į medžiagą”, ir įspėjo mokyklas „vengti sudaryti privačias sutartis su komerciniais paslaugų teikėjais, kurie siekia apriboti jų teisę rodyti (medžiagą)”.

Praėjusiais metais parlamento narė Miriam Cates įspėjo, kad „vaikai visoje šalyje lytinio švietimo vardu susiduria su daugybe labai netinkamos, labai netikslios, seksualiai atviros ir žalingos medžiagos”.

infa.lt: O jūs, Lietuvos tėčiai ir mamos, tikrai žinote kas dėstoma jūsų vaikams mokyklose per lytinio švietimo pamokas? – Pasidomėkite atidžiai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 275

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. VŽA    -  2023-03-02, 17:04

    Visiškai teisingai. Ne bobų ir diedų reikalas, kaip lytiškai auklėjama jaunoji karta. Turi vykti pokyčiai po pokyčių. Prieš pasaulinį tvaną irgi buvo masiniai apsigimimai, kraujomaiša (tėvai, vaikai buvo sugulovais), buvo išbujoję visi iškrypimai, net zoofilija, todėl gimdavo vyrai-didžiūnai Kentaurai… Tik Dievas buvo vienalytis, homofobas, todėl nepasigailėjo išsigimėlių, visus nuskandino, tik vieną žydo Nojaus šeimą paliko, kurio dėka dabar mes galime tuščiai bambėti prieš iškrypimus…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Gal jau vieną kartą apsiraminkite    -  2023-03-02, 21:25

    Na ir kategoriškai durnas jūs, gerbiamasis. Nebereikalo taip jums rūpi Ukraina.

    Atsakyti į šį komentarą
    • ?    -  2023-03-03, 06:02

      jis televergas…

      Atsakyti į šį komentarą
    • Pastebėjęs    -  2023-03-03, 08:17

      Kas turi ĮGIMTĄ NUOVOKĄ, tai suvokia, jog Ukraina – „vartai” Putino barbarų ir teroristų armijai pavergti Pabaltijo tautas. Tik tėvynės išdaviko paleckiuko, valymo iš visuomenės užsilikusios pašvinkusios liekanos nekantraudamos laukia to…

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....

Ateis laikas ir mes turėsime kompensuoti Rusijai tuos mažvaikių sprendimus. Tik jų pėdsakai bus ataušę....