infa.lt

V.Zelenskis, po naujų ES sankcijų Rusijai suderinimo, pareikalavo apriboti „Rosatom” veiklą

25 vasario
17:18 2023
Volodymyras Zelenskis

video kadras

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pakomentavo 10-ąjį ES sankcijų Rusijai paketą.

V. Zelenskis pareiškė, kad spaudimą Rusijai reikia dar labiau didinti. Jis teigia, kad Ukrainos valdžios institucijos laukia apribojimų „Rosatom” ir Rusijos branduolinei pramonei.

„10-asis sankcijų paketas skirtas apriboti Rusijos karinei pramonei, propagandai ir finansų sektoriui. Spaudimas Rusijos agresoriui turi būti sustiprintas: tikimės ryžtingų žingsnių prieš „Rosatom” ir Rusijos branduolinę pramonę, didėjančio spaudimo kariuomenei ir bankams”, – rašė jis socialiniame tinkle „Twitter”.

Naujieji ES apribojimai palies 96 Rusijos ir Irano organizacijas, susijusias su karinės pramonės kompleksu, taip pat tris bankus – kol kas nežinoma, kuriuos.

Taip pat išplėsti prekių, kurias draudžiama eksportuoti į Rusiją, sąrašai, uždraustas dvejopo naudojimo prekių tranzitas per Rusiją ir prekių, iš kurių Rusija gauna daug pajamų, įskaitant sintetinį kaučiuką ir asfaltą, importas į ES.

Vasario 24 d. JAV ir Jungtinė Karalystė įvedė sankcijas Rusijai. Naujieji jų apribojimai palietė daugiau bankų: JAV nustatė apribojimus Zaporožės atominės elektrinės operatoriui ir jo vadovui, o JK – „Rosatom” ir jo vadovybei.

ES planavo paskelbti apie naujus apribojimus vasario 24 d., per Rusijos kariuomenės invazijos į Ukrainą metines, tačiau, kaip praneša žiniasklaida, sankcijų paketo priėmimą privertė atidėti Lenkija, kuri galiausiai sutiko su sankcijomis su sąlyga, kad ateityje bus taikomi apribojimai branduolinės energetikos sektoriui ir deimantų eksportui.

Paskelbus apribojimų detales, Vengrijos užsienio reikalų ministras pareiškė, kad šalis niekada nepritars sankcijoms Rusijos branduolinei energetikai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 144

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Paleckiuko pašvinkusi liekana    -  2023-02-25, 21:31

    Pareikalavo? Nurodė? Įsakmiai liepė? Čia klounas Ze? Nu, bl,bachūras konkrečiai krantus sumaišė. Vieninteliai vengrai dar sveikam prote. Bet ir tuos amerų šliuchos greit pradės spausti. Skaičiau kažkur, kad tie urodai tiesiai šviesiai nutarė spausti valstybes ir verslus, kurie nepalaiko ir netaiko amerošliuchų sugalvotų sankcijų Rusijai. Laukiu „Pastebėjęs” reakcijos, vamtelk ką nors.

    Atsakyti į šį komentarą
    • Pastebėjęs    -  2023-02-26, 09:17

      Perskaitai autoriaus pavadinimą „Paleckiuko pašvinkusi liekana”, ir viskas pasakyta. Kas jau tokį galėtų daugiau apvemti?…

      Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2023-02-26, 08:56

    Gerb. V. Zelenskis – šaunuolis. Nors Putinas jau pažadino Vakarus ir NATO, V. Zelenskis pajudins juos pradėti veikti ryžtingiau…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....