infa.lt

FDA ir CDC pranešė apie galimą ryšį tarp „Pfizer” vakcinos ir insulto rizikos

16 sausio
14:28 2023

Remiantis preliminariais duomenimis, kuriuos peržiūrėjo JAV sveikatos priežiūros pareigūnai, JAV sveikatos saugos stebėsenos sistema pažymėjo, kad „Pfizer” ir „BioNTech” vakcina, pritaikyta naujojo koronaviruso „Omicron” variantui, gali būti susijusi su tam tikro tipo insultu vyresnio amžiaus žmonėms, praneša agentūra „Reuters”, kuria remiasi „Agerpres”.

Ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC) ir JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) penktadienį paskelbė, jog CDC vakcinų duomenų bazėje aptikta potenciali medicininio saugumo problema, signalizuojanti, kad vyresniems nei 65 metų žmonėms per pirmąsias 21 dieną po „Pfizer-BioNTech” dvivalentės vakcinos suleidimo kyla didesnė išeminio insulto rizika, lyginant su 22-44 dienomis po vakcinos priėmimo, informuoja „Agerpres”.

Išeminį insultą, dar vadinamą smegenų išemija, sukelia arterijų, kuriomis kraujas teka į smegenis, užsikimšimas.

FDA ir CDC ekspertai teigia, kad kiti dideli tyrimai, taip pat CDC pranešimų apie nepageidaujamus vakcinų reiškinius sistema, kitų šalių duomenų bazės bei „Pfizer” ir „BioNTech” aljanso duomenų bazė nepažymėjo šios medicininės saugos rizikos, ir pridūrė, kad jų išvadas reikia toliau tirti.

„Nors šiuo metu duomenų visuma rodo, kad labai mažai tikėtina, jog VSD (Vaccine Safety Datalink) pateiktas signalas kelia realią klinikinę riziką, manome, kad svarbu šia informacija pasidalyti su visuomene”, – teigiama dviejų JAV sveikatos agentūrų atstovų pareiškime, praneša Agerpres.

„Pfizer” ir „BioNTech” bendrovės bendrame pareiškime nurodė, kad joms buvo pranešta apie ribotą skaičių pranešimų apie išeminį insultą vyresniems nei 65 metų žmonėms, paskiepytiems atnaujintu serumu nuo SARS-CoV-2 „Omicron” varianto.

„Nei „Pfizer”, nei „BioNTech”, nei CDC ar FDA neaptiko panašių atvejų daugelyje kitų sveikatos stebėsenos sistemų Jungtinėse Valstijose ir visame pasaulyje, todėl nėra jokių įrodymų, leidžiančių daryti išvadą, kad išeminis insultas yra susijęs su mūsų bendrovių sukurtos vakcinos prieš COVID-19 vartojimu”, – aiškino „Pfizer” ir „BioNTech” atstovai, praneša „Agerpres”.

Šis pavojus sveikatai nenustatytas naudojant „Moderna” sukurtą bivalentinę vakciną prieš COVID-19, todėl CDC ir FDA ir toliau rekomenduoja vyresniems nei 6 mėnesių kūdikiams atnaujinti COVID-19 vakcinacijos schemą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 343

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2023-01-16, 06:43

    Viskas lengvatikiams: telefoniniai sukčiai, būrėjos, religinis verslas, vakcininis verslas, kriptovaliutos…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pamatysime ir juoduku su Rusijos vėliava. Rusai naudos artilerija aviacines bombas FAB 3T ir viršgarsines...

Rrr

Pirmą kartą įspėjimas, o toliau vėl baudos? Juridiniams asmenims - baudos iškart - kodėl? Kuo...

Rrr

Atrodytų mūsų tai neliečia, tai kažkokios virtualios valiutos, pinigų pervedimus vykdančios įmonės, bet iš tiesų...

Dabar į pasaulį žvelgiama per išangę, ne per akį...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....