infa.lt

Švedija atmetė ES migracijos pakto galimybę ir tuo nuliūdino Italijos Giorgios Meloni dešiniųjų partiją

05 sausio
06:40 2023

Švedijos ambasadorius prie ES atmetė galimybę, kad iki jo šalies pirmininkavimo ES pabaigos valstybės narės susitars dėl migracijos pakto, rašo britų Express. (Švedai nelegalių migrantų jau atsikando, pakanka prisiminti Malmę – infa.lt past.).

Švedijos nuolatinės atstovybės ES ambasadorius Larsas Danielssonas sužlugdė viltis, kad per ateinančius šešis mėnesius bus sudarytas ES migracijos paktas.

L. Danielssonas laikraščiui „Financial Times” sakė: „Švedijos pirmininkavimo laikotarpiu migracijos pakto tikrai nepamatysite. Jo nebus iki 2024 m. pavasario”, o po to pabrėžė, – „gaunu nurodymus iš vyriausybės”.

Šiais komentarais Stokholmo kraštutinių dešiniųjų vyriausybė sužlugdė kitos dešiniosios vyriausybės – Giorgia Meloni (Italija) – viltis, kuri per pirmuosius du mėnesius tarp savo pasiekimų išdidžiai nurodė, kad bendras nelegalios migracijos srautų valdymas tapo svarbiausiu Europos politinės darbotvarkės klausimu.

Kietas Švedijos atsakas prailgins laiką, per kurį bus pasiektas susitarimas nelegalių migrantų klausimu, ypač dėl to, kad suverenios šalys nori įrodyti savo priežastis, susijusias visų pirma su antriniais judėjimais Europos Sąjungoje ir gerokai didesniu prieglobsčio prašymų skaičiumi Vidurio ir Šiaurės Europos šalyse, lyginanti su pagalbos prašymais, kurią kantriai teikia pakrantės valstybės, pradedant Italija.

Nepaisant akivaizdžiai atsipalaidavusio politinio klimato, Meloni vyriausybės pasitikėjimas ES išlieka menkas, ir tai rodo sprendimas toliau taikyti nacionalines antiimigracines priemones, pavyzdžiui, imigracijos dekrete nustatytas prieš nelegalius migrantus iš jūros traukiančias nevyriausybines organizacijas nukreiptas taisykles, įskaitant tą, kurioje numatyta, kad humanitarinių organizacijų laivuose jau esantys išgelbėti nelegalūs migrantai turi būti informuojami apie galimybę prašyti prieglobsčio pačiame laive, taip nustatant valstybės, su kurios vėliava plaukioja laivas, įsipareigojimą juos priimti.

Nevykdant šio reikalavimo kapitonui bus skiriamos milžiniškos baudos iki laivo konfiskacijos ir licencijos atėmimo.

Tarptautinės teisės aiškinimas, kurį priėmė Italijos vyriausybė (ir kuris šiandien buvo pirmą kartą išbandytas Taranto mieste išlaipinant MSF „Geo Barents”), ir kurio, atrodo, kol kas niekas Europoje neskuba priimti.

Dr. Daniele Albertazzi iš Didžiosios Britanijos ir Europos centro, komentuodamas švedų ambasadoriaus Danielsono pareiškimą, rašė: „Švedijos ambasadorius Briuselyje aiškina, kad jo vyriausybė neskuba pasirašyti visos ES susitarimo dėl nelegalių migrantų perplaukimo per jūrą, kuris, kaip tikisi Giorgia Meloni, padės ES šalims teisingai pasidalyti nelegalais.

„Bet kokiu atveju tai neįvyks Švedijai rotacijos būdu pirmininkaujant ES”.

„Susidaro įspūdis, kad tautiškumas ir noras nesuerzinti savo radikalių dešiniųjų rinkėjų visada pamina vadinamojo populistinio internacionalo narių solidarumo idėjas”.

„Kas galėjo pagalvoti.”

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 144

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2023-01-05, 06:52

    ES valdantieji dubliuoja subyrėjusios Tarybų Sąjungos principą, kad iš viršaus diktuojama, – kaip kokiai respublikai (šaliai) elgtis, net migrantų (būsimų okupantų) klausimais…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...