infa.lt

Pirmą kartą JAV įvykdyta mirties bausmė žudikui transseksualui

04 sausio
14:43 2023

49 metų Amber McLaughlin, kuri yra transseksualė, mirties bausmė įvykdyta antradienį mirtina injekcija. McLaughlin yra pirmasis transseksualas, kuriam įvykdyta mirties bausmė. Jis tapo translyčiu prieš trejus metus, kai kalėjo Potosi kalėjime.

Misūryje įvykdyta pirmoji JAV istorijoje egzekucija transseksualiai moteriai. Mirtina injekcija buvo suleista 49 metų Amber McLaughlin, nuteistai už 2003 m. įvykdytą žmogžudystę, pranešė CNN, remdamasi Misūrio kalėjimų departamentu.

Kanalo duomenimis, McLaughlino advokatai kreipėsi į valstijos gubernatorių respublikoną Mike’ą Parsoną su prašymu sušvelninti bausmę.

Gynybos advokatų teigimu, nuteistoji sirgo protiniu atsilikimu, turėjo psichikos sveikatos problemų ir vaikystėje patyrė traumą.

Sausio 3 d. paskelbtame pareiškime M. Parsono spaudos tarnyba teigė, kad egzekucija bus įvykdyta, nes McLaughlino aukos Beverly Gunter šeima ir artimieji „nusipelnė ramybės”.

CNN, remdamasi teismo dokumentais, praneša, kad Scottas McLaughlinas buvo nuteistas mirties bausme už Beverly Gunther nužudymą ir išžaginimą 2003 m.

Savo nusikaltimą tada dar būsimas transseksualas įvykdė būdamas vyru prieš savo buvusią draugę, atsisakiusią su juo palaikyti tolesnius ryšius.

Beverly Gunther buvo kreipusis į policiją, nes jai buvo grasinta. Kaip rašė „Breitbart”, policija keletą kartų ją palydėjo iš darbo iki automobilio.

Nužudymo dieną Skottas McLaughlinas laukė Beverly Guenther, kai ji išėjo iš darbo.

Guenther buvo išprievartauta ir mirtinai subadyta virtuviniu peiliu. Jos kūnas buvo išmestas netoli Misisipės upės.

2006 m. prisiekusieji pripažino McLaughliną kaltu dėl žmogžudystės, tačiau nesutarė dėl bausmės.

Bylą nagrinėjantis teisėjas įsikišo ir skyrė mirties bausmę. Toks įsikišimas leidžiamas Misūryje ir Indianoje. Tada nuteistasis transseksualas nutarė tapti moterimi.

Remdamiesi tuo, kad prisiekusieji nepaskyrė mirties bausmės, jos advokatai paprašė gubernatoriaus Mike Parsono sušvelninti bausmę iki gyvos galvos.

Kaip jau žinome, gubernatorius tą padaryti atsisakė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 199

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2023-01-05, 06:25

    Pagal Bibliją: Dievas įsakė visai neskirstydamas į transseksualus ar lyt-psichiškai iškrypusius, – „Žmogžudys turi būti nubaustas mirtimi”…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....