infa.lt

Turkija ir Bulgarija pasirašė dujų tiekimo sutartį 13 metų laikotarpiui

04 sausio
06:50 2023

Dujotiekio mazgas

Bulgarijos bendrovė „Bulgargaz” pasirašė susitarimą su Turkijos bendrove „Botas” dėl gamtinių dujų importo per priėmimo terminalus Turkijoje. Susitarimas galios 13 metų. Sutartis pasirašyta Bulgarijos vyriausybės pastate Sofijoje, rašo „Kommersant”.

Per metus Bulgarija gaus apie 1,5 mlrd. kubinių metrų dujų, per pasirašymo ceremoniją sakė Turkijos energetikos ministras Fatihas Donmezas. Pasak jo, ateityje tiekimo apimtys gali padidėti.

„Dėl susitarimo detalių susitarta 2022 m. gruodžio 24-25 d., o šiandien jį pasirašę duodame naują pradžią plataus masto bendradarbiavimui energetikos sektoriuje. Bulgarija galės pirkti gamtines dujas iš visų pasaulio gamintojų ir iškrauti jas Turkijoje, o tai mums labai patogu, nes pagal susitarimą išspręsta suskystintų dujų iškrovimo infrastruktūros trūkumo problema”, – sakė Bulgarijos energetikos ministras Rosenas Hristovas.

Dujos į Bulgariją bus tiekiamos Transbalkanų dujotiekiu. Prieš pradedant tiesti dujotiekį „Turkish Stream”, juo buvo tiekiamos rusiškos dujos Turkijai per Bulgariją, rašo „Interfax” su nuoroda į „Economic”.

2022 m. balandį Rusijos „Gazprom” sustabdė dujų tiekimą bendrovei „Bulgargaz”, nes ši atsisakė mokėti už energiją rubliais. Pavasarį Bulgarija pranešė, kad rado alternatyvių dujų šaltinių. Šalis ketino pirkti suskystintas gamtines dujas iš JAV ir gamtines dujas iš Azerbaidžano. Spalio mėnesį Bulgarijos ekonomikos ministras Nikola Stojanovas teigė, kad Bulgarija buvo apsirūpino dujomis 12-14 mėnesių.

Beveik nėra, kad iš Turkijos Bulgarija pirks rusiškas dujas, tačiau, kadangi tai bus tarptautinis mazgas, nustatyti dujų kilmę nebus paprasta, jei pati Turkija atsisakys pateikti informaciją.

Lietuva gi, panašu, ir toliau ateityje pirks brangias suskystintas dujas, nes ši valdžia yra už vertybes, neturinčias nieko bendro su šalies žmonių gerove.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 76

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Rrr

Seksualiai neaktyvūs (bent vyrai) nuolat operuojasi prostatos vėžį, kartu su prostata, žinoma. Jų skaičius nuolat...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...

kad jis zino,kur ji yra! Nusispjauti - dar nereiskia neapykantos! Gal tiesiog "draugo" kauke jam...