infa.lt

Savo mažamečius vaikus grūdina nuo pat gimimo

02 sausio
12:24 2023

Simonas Dailidė ir sūnus Vėjas

Daugeliui pamiršus paprastus sveiko gyvenimo būdo principus, sveikai auginami vaikai pritraukia dėmesį. Įvairios patikimos ir laiko patikrintos metodikos, padedančios vystytis vaiko imuninei sistemai, fizinei ir emocinei sveikatai kartais sulaukia prieštaringų vertinimų.

Tačiau kai mažamečius ima nuolat persekioti ligos, tėvai pradeda ieškoti plačiai viešumoje neaptarinėjamų priemonių vaiko sveikatai puoselėti. Ketvirtoji sveikuolių karta Lietuvoje auga pagal nesikeičiančią sveikos gyvensenos filosofiją, kurią skleidė Vydūnas, kiti sveiko gyvenimo būdo mokytojai.

Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas (29 m.) Simonas Dailidė su žmona Aiste augina dvynukus (19 mėn.). „Mes visi norim stiprių, sveikų, nesergančių vaikų. Dėl to reikia kažką daryti. Mums svarbu mažylius grūdinti, mankštinti. Įkvėpimo ir žinių kaip tai daryti semiamės iš sveikuolių bendruomenės, bendraudami su tais, kurie jau užaugino savo vaikus.

Nuo pat pirmų vaikų gyvenimo mėnesių darome dinamines mankštas. Pirmą kartą jas matantiems iš baimės gali sustoti kvėpavimas. Tačiau kai pripranta akys, kai patys paima ir pamėto vaikus, dingsta baimė, kad smegenys susikratys, kad rankos išsitampys.

Baseine jie taip pat maudosi, mokosi plaukti, nardyti. Visą vasarą ir rudenį jie pliki basi bėgiojo po mišką, miega lauke. Gruodžio 26 d. sūnus pirmą kartą išsimaudė eketėje“, – apie Saulės ir Vytauto Vėjo vaikystę pasakoja S. Dailidė.

Sveikuolių Sąjungos prezidentas pastebi, kad kai kurių žmonių reakcijos į tokius metodus yra labai neigiamos. Ne vienas gąsdina, kad vaikai susirgs ir numirs. Tačiau šios baimės yra visiškai nepagrįstos.

Vaikų grūdinimas ir dinaminės mankštos leidžia išvengti peršalimo ligų ir jų komplikacijų. Jei vaikai kartais suserga, tai trunka labai trumpai, vos keletą dienų. Jei užpuola sloga, pakyla temperatūra, šeima to visiškai nesureikšmina, tiesiog ramiai pralaukia.

šaltinis: sveikuoliai.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 194

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Ir is tokiu    -  2023-01-07, 17:18

    niekas nesiulo atimineti vaiku!?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....