infa.lt

V. Zelenskis negavo JAV sutikimo galingesnių ginklų tiekimui

22 gruodžio
11:37 2022

Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui nepavyko pasiekti vizito Vašingtone tikslo – susitarimo dėl galingesnių ginklų tiekimo puolimui prieš Rusijos pozicijas.

Apie tai pranešė „The Washington Post”, remdamasis JAV pareigūnais. Pasak jų, ne visi V. Zelenskio ir JAV prezidento Joe Bideno susitikimo lūkesčiai sutapo.

Pasak WP, nors Volodymyras Zelenskis dar kartą paprašė galingesnių ginklų, JAV prezidento administracija planavo aptarti diplomatinį konflikto Ukrainoje sprendimo būdą.

Pasak pareigūnų, administracija pabrėžė, kad Ukraina pati turi nuspręsti, kokiomis sąlygomis derybos yra įmanomos. Kartu JAV norėjo aptarti, ko reikia Volodymyrui Zelenskiui, kad Ukraina jaustųsi „kuo stipresnėje pozicijoje” ir būtų galima paspartinti derybų procesą.

Pasak WP šaltinių, JAV ir Ukrainos prezidentai susitikimą Vašingtone vertino kaip galimybę užsitikrinti respublikonų paramą Senate.

Ypač atsižvelgiant į JAV administracijos ketinimą 2023 m. Ukrainai paremti skirti 47 mlrd dolerių. Pasak leidinio, Volodymyras Zelenskis bandė įtikinti respublikonus, kad tai „kova už demokratiją”.

Kovo pabaigoje CNN pranešė, kad Ukraina paprašė JAV kovinių lėktuvų. Rugsėjį „Politico” rašė, kad JAV tankų „M1 Abrams” tiekimo klausimas yra Ukrainos valdžios institucijų prioritetas.

Vakar, gruodžio 21 d., Volodymyras Zelenskis atvyko į Vašingtoną. Sakydamas kalbą JAV Kongrese jis patikino, kad Ukrainos kariuomenė yra „visiškai pajėgi” valdyti JAV tankus ir lėktuvus.

Kaip rašė „Politico”, Ukrainos delegacija vizito JAV metu planavo prašyti JAV valdžios institucijų taktinių balistinių raketų ATACMS ir bepiločių lėktuvų „Grey Eagle” ir „Reaper„.

Vakar, gruodžio 21 d., „Politico” taip pat citavo savo šaltinius, kurie teigė, kad JAV nėra pasirengusios tiekti ginklų, kurie leistų Ukrainai pulti Rusiją.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 255

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Per daug    -  2022-12-22, 13:40

    sau pasilieka ir per mazai jaunesniajam Baidenui perveda!? Ar del „Balenciagos” remimo nesutare?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Cirko direktorius    -  2022-12-22, 16:11

    Klounui nedavė daugiau rekvizitų.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Iseitu,    -  2022-12-22, 18:54

    kad vagis vagimi nepasitiki? Va,tai tau!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...