infa.lt

Optimistiškai į ateitį žvelgiantis V. Putinas įvardijo šešias svarbiausias Rusijos užduotis 2023 m.

16 gruodžio
07:41 2022
Vladimiras Putinas

REUTERS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasakė valandos trukmės kalbą Strateginės plėtros ir nacionalinių projektų tarybos posėdyje. Jis apibendrino 2022 m. ekonominius rezultatus ir nustatė tikslus ateičiai. Šioje „pagrindinėje kalboje” V. Putinas pareiškė, kad Vakarų planas sužlugdyti Rusijos ekonomiką nepasiteisino.

„Kaip žinote, prieš Rusiją pradėta precedento neturinti sankcijų agresija. Jos tikslas – grobiant mūsų valiutos atsargas sužlugdyti mūsų ekonomiką, sugriauti nacionalinę valiutą ir sukelti pražūtingą infliaciją. Šis apskaičiavimas nepasitvirtino”, – teigė Kremliaus vadovas, kurio pasisakymas įkeltas į RF prezidento svetainę..

Tačiau V. Putinas pažymėjo, kad smūgis nėra silpnas: vyriausybės skaičiavimais, kitais metais Rusijos biudžeto deficitas sieks apie tris milijardus rublių. Kartu jis pabrėžė, kad G20 šalių biudžeto deficitas bus dar didesnis.

Toliau Rusijos prezidentas daugiausia dėmesio skyrė užduotims, kurios, jo nuomone, leis padaryti didelę pažangą siekiant nacionalinių tikslų. Kokie tai tikslai, Putinas nepatikslino.

1. Naujų partnerių paieška ir energijos resursų tiekimo perorientavimas
„Mūsų užsienio prekyba krypsta į dinamiškus regionus ir rinkas, į dinamiškai besivystančias šalis. Tai Azija, Artimieji Rytai, Lotynų Amerika, Afrika. Būtent į draugiškų šalių rinkas nukreipiame Rusijos energijos išteklių tiekimą”.

2. Technologinio savarankiškumo stiprinimas
„Mes tikrai tapsime stipresni, įgyvendinsime kokybiškai naujus projektus, pakelsime Rusiją į aukštesnį technologinį lygį.

3. Spartėjantis gamybos pramonės augimas
Mums reikia „per labai trumpą laiką padidinti pajėgumus, sukurti naujas gamybos linijas. Svarbiausi klausimai yra žaliavų, naujovių ir technologijų, įrangos, kvalifikuoto personalo ir paruoštų aikštelių prieinamumas”.

4) Šalies finansinio suverenumo užtikrinimas
„Rusijai reikia užtikrinti ilgalaikių investicijų ir nuosavo kapitalo, investicijų į infrastruktūrą ir aukštųjų technologijų verslą srautą. Kitais metais visose šiose srityse turi būti pasiekta apčiuopiamos ir akivaizdžios pažangos.”

5. Juntamas piliečių pajamų padidėjimas
„Tarp dirbančiųjų neturėtų būti vargšų, kurie vos suduria galą su galu. Darbas, būtent darbas, turi užtikrinti žmogui deramas pajamas.”

6. Motinystės ir vaikų apsauga
„Nuo 2023 m. sausio 1 d. pertvarkome motinystės ir vaikų išlaikymo sistemą, pradėsime mokėti vienodas mėnesines išmokas nepasiturinčioms šeimoms, auginančioms vaikus nuo gimimo iki 17 metų.”

Pasisakymo ištraukas cituoja naujienų agentūra „RIA Novosti”. Rusijos prezidento pareiškimus jau pakomentavo Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas. Jis pabrėžė, kad V. Putino kalba nebuvo kreipimasis į Federalinį Susirinkimą.

„Kalbant apie iškeltų uždavinių turinį ir apimtį bei išsakytas iniciatyvas, de facto su šiuo pasisakymu ir kreipimusi yra daug bendro. Per pastaruosius kelis mėnesius buvo ir kitų informatyvių valstybės vadovo kalbų. Tačiau tai vis dar nėra kreipimasis”, – teigė jis.

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 199

Žymos:

Atsiliepimų 6

  1. Lietuvis    -  2022-12-16, 08:46

    Sėkmės Rusijai!

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Bijau,    -  2022-12-16, 09:14

    kad Putino tikslams labai trukdys naujas napoleonas A nusaus kas!

    Atsakyti į šį komentarą
  3. VŽA    -  2022-12-16, 12:27

    Tik įsiklausykite, koks Putino pirminis atradimas, kaip jis išmano, ką reikia padaryti. Atrodo – lyg pradinuko džiaugsmas, pirmą kartą perskaičius keletą žodžių…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Mintį supratau, tačiau nesutinku. Na Rusija, lyginant su JAV protu gal ir nespindi, tačiau tikrai...

Reaguodamas į paskutinį tamstos sakinį klausiu: kokius sąjungininkus paliko Baidenas Afganistane??...

Savo karių siuntimas į Ukrainą - tai veikimas Putino naudai. Siunčiant kad ir nedidelę kuopą...

Šis konfliktas yra sukeltas bendru veikimu Bideno vyriausybės, Izraelio vyriausybės ir Irano. Manau šis konfliktas...

vieną kartą baikite šūdą malti,eikite balsuoti...

"Izraelis" vykdo genocidą Gazoje JAV finansuojamas ir apginkluojamas. Gėda apie tai tylintiems!...

Gražiai nusiplauna rankas nuo nevykusio projekto...