infa.lt

Facebook blokuoja per daug dezinformacijos apie Ukrainą – vyriausybės imsis šio reikalo

14 gruodžio
15:08 2022

Tinklapis užblokuotas

Vyriausybės pranešimas:

„Šiandien didžiosios socialinių medijų platformos naudoja tiek dirbtinio intelekto algoritmus, tiek turinio moderatorius, tačiau algoritmai labai prastai veikia lietuvių kalba, o Lietuvai skirtų moderatorių skaičiai yra maži. Todėl matome daug atvejų, kai gaunami apribojimai ar blokavimai neatitinka“, – sako Viktoras Daukšas, Debunk.org vadovas.  Pasak jo, šia iniciatyva siekiama surinkti daugiau pavyzdžių ir pradėti konstruktyvesnį darbą su socialinių medijų platformų atstovais.

„Vyriausybės kanceliarija, ypatingai pastaruoju metu, įdėmiai stebi situaciją socialiniame tinkle „Facebook“, mato vartotojų nusiskundimus dėl galimai nepagrįsto įrašų, remiančių Ukrainą,  trynimo bei autorių blokavimo. Bendraujame su Meta kompanijos atstovais ir siekiame ne tik eskaluoti konkrečius pavyzdžius, bet ir rasti sisteminius sprendimus, kad tokios situacijos nesikartotų. Tikimės, kad Debunk.org komandos iniciatyva padės nustatyti konkrečius atvejus, kai įrašai apie Rusijos karą Ukrainoje buvo trinami be pagrindo, tiek identifikuos bendrą problemos mastą. Ši informacija galėtų tapti rimtu argumentu ir diskutuojant su Meta kompanijos atstovais dėl moderavimo pokyčių socialiniame tinkle „Facebook“, ir keliant klausimą Europos Komisijos lygiu“, – pažymi Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė.

„Akivaizdu, kad turinio filtravimas „Facebook“ yra problema. O efektyviam problemų sprendimui yra vienas kelias – mokslinis tyrimas, kurio metu galime suprasti gilumines problemos priežastis ir jos atsiradimo bei veikimo mechanizmą. Tik tai padarę galime pasiekti, kad problemos neliktų“, – teigia Rimvydas Laužikas, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto dekanas.

Duomenis analizuos Debunk.org analitikų komanda bei Vilniaus Universiteto Komunikacijos fakulteto ir Debunk.org įsteigtos jungtinės taikomojo mokslo grupės „Baltijos dezinformacijos observatorija“ nariai.

Patikrinus surinktą informaciją, bendradarbiaujant su Lietuvos Respublikos Vyriausybe, gauti pavyzdžiai bus pateikti Meta siekiant tobulinti įmonės valdomų platformų turinio moderavimo politiką.

infa.lt: kai Facebook, padedamas Delfi ir 15min  masiškai blokavo net moksliniais tyrimais pagrįstus duomenis apie mRNR vakcinas – vyriausybei tas visiškai nerūpėjo, kaip, beje, nerūpi ir iki šiol. Tai vadinama vienpuse žodžio laisve, kuri suteikiama tik oficialiai valdžios stumiamam naratyvui. Bet, matomai kažkas tikrai negerai, jei oficialiai palaikoma informacija netiki net Facebook algoritmai ir tenka įsikišti „palaikant teisybę”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 271

Žymos:

Atsiliepimų 6

  1. VŽA    -  2022-12-14, 15:34

    Feisbuke siautėja lyt-psichiškai iškrypusieji ir paleckiuko (Savi šaudė į savus) aborto liekanos…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. zelionkos gerbėjams    -  2022-12-14, 16:07

    Ukrainos fronte siautėja ŠVABO SIŲSTI MĖSINĖTOJAI:

    ldiena.lt/straipsnis/26217/kijevo-rezimas-tesia-nezmoniskus-biologinius-eksperimentus

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Kas valdzioms    -  2022-12-14, 17:24

    dezinformacija,visuomenei – tik „neoficiali” nuomone!

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Tautietis    -  2022-12-14, 22:17

    O FTX machinaciju facebokas neblokavo ? Tas facebookas tas pats kaip ir visi tie kurie stumia lgbt !

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...