infa.lt

Naujos realijos: ES uždraudė susitikimus su Britanijos pareigūnais

10 lapkričio
07:10 2022

ES pareigūnams liepta nerengti susitikimų su Britanijos kolegomis, nebent jie būtų griežtai susiję su karu Ukrainoje arba būtų „teisiškai privalomi” – tai naujausias Briuselio ir Londono santykių atšalimo ženklas, praneša Euractiv.

Aukštiems Europos Komisijos pareigūnams išplatintame pranešime, su kuriuo susipažino EURACTIV, Komisijos generalinė sekretorė Ilze Juhansone paprašė, kad „visi generaliniai direktoratai ir tarnybos informuotų Generalinį sekretoriatą apie visus prašymus surengti dvišalius susitikimus su Jungtinės Karalystės pareigūnais arba Jungtinės Karalystės suinteresuotosiomis šalimis, kurie bus pateikti arba buvo gauti, nepriklausomai nuo prioriteto lygio”.

Susitikimai turėtų vykti tik tuo atveju, jei jie yra „teisiškai privalomi”, susiję su Susitarimo dėl išstojimo iš ES įgyvendinimu arba griežtai susiję su karu Ukrainoje.

„Atsisakymas patenkinti prašymą susitikti turėtų būti paaiškintas remiantis naujausiais ES ir Jungtinės Karalystės santykių pokyčiais”, – pridūrė Komisijos vyriausiasis valstybės tarnautojas.

Nuo 2021 m., kai įsigaliojo naujasis ES ir JK santykius reglamentuojantis Prekybos ir bendradarbiavimo susitarimas, Briuselis ir Londonas nesutaria dėl daugelio klausimų, įskaitant Šiaurės Airijos protokolą ir JK galimybę dalyvauti mokslinių tyrimų programoje „Europos horizontas”, ir abi šalys viena prieš kitą pradėjo pažeidimo nagrinėjimo procedūras.

Komunikate taip pat kalbama apie šiuo metu Britanijos parlamente svarstomą vyriausybės įstatymo projektą, kuris suteiktų ministrams įgaliojimus panaikinti Šiaurės Airijos protokolą,

Jei šis įstatymas būtų priimtas, tai būtų „akivaizdus Susitarimo dėl išstojimo iš ES pažeidimas” ir „precedento neturintis tarptautinių įsipareigojimų ir pasitikėjimo pažeidimas”, pareiškė Juhansone.

„Prašymai turėtų būti siunčiami arba prašymai turėtų būti priimami tik tada, kai paskelbiama Generalinio sekretoriato nuomonė”, – užbaigė ji.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 148

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....