infa.lt

Buvęs Konstitucinio teismo pirmininkas: Lietuvai nelojalus tas, kas neigia tos pačios lyties asmenų šeimų egzistavimą

08 lapkričio
17:10 2022
Konstitucija

infa.lt montažas

Buvęs Lietuvos Konstitucinio teismo teisėjas ir jo pirmininkas Dainius Žalimas vėl atranda Konstitucijoje neišvardintas tiesas, kaip kadaise „dvasią”. Vienintelė paguoda ta, kad šiandien jis jau nėra oficialus Konstitucijos aiškintojas ir jo poziciją galima priimti tik jau kaip nuomonę, kurios, beje, kiti žmonės neturi teisės turėti, jei nenori būti apkaltinti nelojalumu valstybei.

Spalio 27 d., sveikindamas pareigūnus su Žvalgų diena, savo Facebook paskyroje jis parašė:

Šiandien turėjau progą pasveikinti Lietuvos žvalgybos bendruomenę su jų profesine švente – Žvalgų diena. Jaučiuosi šiek tiek prisidėjęs prie šios bendruomenės institucionalizavimo, nes dar dirbdamas KAM rašiau pirmąjį Žvalgybos įstatymą. Linkėdamas sėkmės, pažymėjau, jog žvalgo vardas įpareigoja: nors nelengva, bet negalima užmerkti akių, net kai nemato kiti.

Mano pranešimas konferencijoje buvo kaip tik apie tai – valstybės paslapties apsaugos konstituciniai standartai: ką reiškia būti lojaliam Lietuvos Respublikai. Pagal Konstituciją susipažinti su įslaptinta informacija gali tik toks asmuo, kurio patikimumas ir lojalumas Lietuvos valstybei yra nė kiek neabejotinas.

Kadaise eitos KT teisėjo, kariuomenės vado ir net prezidento pareigos savaime neleidžia preziumuoti asmens patikimumo ir lojalumo. Kaip rodo praktiniai pavyzdžiai, tokie asmenys taip pat, nors ir užsiimdami teisėta konsultacijų ir paslaugų teikimo veikla, kartais susisieja ryšiais su keliančiais grėsmę nacionaliniam saugumui subjektais.

Kas konstituciškai reikšminga vertinant lojalumą Lietuvos valstybei?

Pirmiausia tai turi būti lojalumas būtent Lietuvos Respublikai, o ne kuriam nors (tegu ir aukščiausiam) jos pareigūnui. Toliau svarbus lojalumas šalies Nepriklausomybei, kurios samprata neatskiriama nuo Konstitucijoje įtvirtintos vakarietiškos geopolitinės orientacijos.

Veikla, kuria siekiama sąjungos su Rusija, įskaitant pagalbą įgyvendinant jos politiką, Konstitucijoje tiesiogiai įvardinta kaip priešinga Nepriklausomybei. Tačiau be jokių abejonių lojaliu Lietuvos valstybei taip pat nepavadinsi asmens, kuris priešiškas narystei NATO.

Ne mažiau svarbus asmens lojalumas demokratinei Lietuvos konstitucinei santvarkai. Todėl natūraliai kyla abejonė dėl lojalumo šiuo požiūriu tokio asmens, kuris sąmoningai kuria savo alternatyvią konstitucinę realybę siekdamas nustatyti priešingą Konstitucijai teisinį reguliavimą.

Pavyzdžiui, kai tyčia ignoruojant oficialią, Konstitucinio Teismo atskleistą (tačiau Konstitucijoje neįrašytą – infa.lt), konstitucinę šeimos sampratą neigiamas tos pačios lyties asmenų šeimų egzistavimas, nekalbant jau apie tokių šeimų apsaugą. Ypač jei tai daro ne koks nors mitinguotojas aikštėje, o aukštas valstybės pareigūnas savo kalbose ir kitoje oficialioje veikloje.

(Reikia tikėtis, kad vieną kartą ateis kitokia KT narių sudėtis ir atskleis, kad niekas iš to, ką tada Šeimos atžvilgiu Konstitucijoje atskleidė Dainius Žalimas, – neegzistuoja. Analogiškai to tikisi ir Vytauto Landsbergio šalininkai, stumdami jį į Valstybės vadovo statusą. Reikėtų ir juos įvardinti kaip nelojalius valstybei. Bet Dainius Žalimas, nors ir pasisakė apie tai, tačiau apie nelojalumą neprasižiojo – infa.lt)

Žinoma, kartais tai galima nurašyti neišmanymui, kuris labiau priklausytų abejotino asmens patikimumo sričiai. Tokiais pavyzdžiais galėtų būti pastaraisiais metais girdėti posakiai, jog “šnipinėjimas visur yra šnipinėjimas” ir “šmeižtas visur yra šmeižtas”.

Pirmuoju atveju mėginta teigti, jog Rusijoje už šnipinėjimą teisti Lietuvos piliečiai taip pat būtų kalti pagal LR BK, o antruoju atveju – jog Lukašenkos “įžeidimas” pavadinant jį fašistu galėtų Lietuvoje būti baudžiamas kaip šmeižtas.

Beje, kaip pavyko pasiekti dirbant jau KT, pagal Konstituciją valstybės paslapčių apsaugos standartai negali būti žemesni nei NATO ir ES įslaptintos informacijos apsaugos standartai.  Iš jų ir semtasi įkvėpimo atskleidžiant valstybės paslapties konstitucinio instituto, kuris tik vieną kartą paminėtas Konstitucijos tekste, turinį.

infa.lt: kitaip tariant – jeigu jūs kovojate už prigimtinę šeimą ir priešinatės Vakarų „vertybėms” – jūs galite būti apskelbtas nepatikimu, ir net užimdamas atitinkamą postą neprileistas prie valstybės paslapčių. (anot D.Žalimo)

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 834

Žymos:

Atsiliepimų 8

  1. Nomeda    -  2022-11-08, 08:13

    Kas pries vienalytes partnerystes – tas pries Lietuva, o kas pries konservatorius – tas pries civilizacija. Menulio uztemimas prasidejo – Zalimas kliedeja.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Galiu ir dar kitaip    -  2022-11-08, 08:40

    Kas uż iškrypelius tas prieš visata !

    Atsakyti į šį komentarą
  3. jotvingis    -  2022-11-08, 08:59

    Kas čia per iškamša?Globalistų ir spalvių advokatas.O jankiška okupacija yra konstitucijoje?

    Atsakyti į šį komentarą
  4. VŽA    -  2022-11-08, 09:32

    Siaubas, košmaras. Lietuva – Marijos Žemė, pakrikštytų 80%. Dievas, VIEŠPATS Biblijoje įsakė: „Jei vyras sugultų su vyriškiu tarsi su moterimi, jiedu abu nusikalto bjauriu iškrypimu ir užsitraukė kraujo kaltę“, kas reiškia – mirties bausmę (Kunigų knyga, 20 skyrius, 13 eilutė). Tokiu atveju reikia perrašyti Šv. Raštą, išmesti iš jos tuos paties Dievo žodžius, nes pasirodo Lietuvoje net VIEŠPATS nelojalus…

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Lojalumas    -  2022-11-08, 11:03

    tai vergija! Tiesa,verga savininkas pilnai islaikydavo,o LR teislaiko tik vergvaldzius,bet ne vergus!

    Atsakyti į šį komentarą
  6. PASAKOS IŠ RŪSIO    -  2022-11-08, 11:16

    Man vis iškyla klausimai kodėl Lietuvoje taip priešinamasi demokratijai, žodžio laisvei, savo nuomonei ?Na juk negali kiekvienas žmogus mastyti kaip žalimas arba kos maldeikiukas su maldeikiene, arba visa lansdbergija.

    Atsakyti į šį komentarą
  7. T0mas J.    -  2022-11-08, 18:22

    Baisus žmogus tas Žalimas. Labai nedoras. Nepatikimas ir nelojalus Lietuvai. Meluoja ir nusišneka, kalbėdamas apie Konstituciją. Joje nė žodžio nėra apie homoseksualistų santykius.
    Negalima du besitratinančius asmenis vadinti šeima vien dėl to, kad jie tratinasi – nesvarbu ar vyras su vyru, ar vyras su moterim, ar moteris su dviem vyrais. Šiais laikais tik dokumentai įrodo kas yra šeima: santuokos liudijimas arba DNR tyrimo pažyma.
    Kai Žalimas kadais turėjo ir žmoną ir meilužę vienu metu – ar ši trijulė buvo viena šeima ar dvi, ponas Žalimai? Konstitucija apie tai nieko nesako, o ką sako konstitucinė samprata?
    😉

    Atsakyti į šį komentarą
  8. garantija    -  2022-11-10, 13:29

    Putininiai „konservatoriai” gali net ir išprotėti, ar žulikais patapti, pažeidinėti įstatymus ir nepaisyti Konstitucijos, bet jei tik šlovina dėdulę propiesorių ir jo anūką, vadovaujančioms pareigoms jie patys tinkamiausi

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...