infa.lt

Romos taikos eitynėse italai reikalavo nutraukti ginklų tiekimą Ukrainai

07 lapkričio
16:40 2022
Taikos maršas Italijoje

ANSA/MASSIMO PERCOSSI

Dešimtys tūkstančių italų su vaivorykštės (ne LGBT – jų 6 spalvų) vėliavomis šeštadienį (lapkričio 5d) žygiavo Romos gatvėmis, ragindami siekti taikos Ukrainoje ir ragindami Italiją nebesiųsti ginklų į šią šalį, rašo „The Straits Times”, remdamasis AP.

„Karui – ne. Ne ginklų siuntimui”, – buvo parašyta viename dideliame plakate, kurį nešė protestuotojai, o didžiulė minia pratrūko šūksniais „suteikite šansą taikai”.

NATO steigėja Italija nuo pat karo pradžios rėmė Ukrainą, taip pat tiekė jai ginklus.

Naujoji kraštutinių dešiniųjų ministrė pirmininkė Giorgia Meloni sakė, kad tai nesikeis, o vyriausybė pareiškė, kad netrukus tikisi atsiųsti daugiau ginklų.

Tačiau kai kurie, įskaitant buvusį Ministrą Pirmininką Giuseppe Conte, teigė, kad Italija vietoj to turėtų intensyvinti derybas.

Taikos mitinge dalyvavo apie 30 000 žmonių, pranešė Italijos žiniasklaidai Romos policija.

„Ginklai buvo atsiųsti [karo] pradžioje, motyvuojant tuo, kad tai užkirs kelią eskalacijai”, – sakė protestuotojas Roberto Zanotto. „Praėjo devyni mėnesiai, ir man atrodo, kad įvyko eskalacija. Pažvelkite į faktus: ginklų siuntimas nepadeda sustabdyti karo – ginklai padeda kurstyti karą”.

Studentė Sara Gianpietro sakė, kad konfliktas vilkinamas ginkluojant Ukrainą, o tai „turi ekonominių pasekmių ne tik mūsų šaliai, bet ir pagarbai žmogaus teisėms”.

Praėjusį penktadienį Septynių šalių užsienio reikalų ministrai, įskaitant Italiją, pažadėjo toliau remti Ukrainą kovoje su Rusija.

Tačiau net ir tuo metu, kai Romos centras prisipildė taikos eitynių dalyviais, centristinės partijos „Azione” lyderis Carlo Calenda surengė kontrdemonstraciją Milane, kurią stipriai palaikė gausi Italijos ukrainiečių bendruomenė,  rašo „Financial Times”.

„Tie, kurie kviečia ne tik taikai, bet ir Ukrainos nuginklavimui, ragina Ukrainos pasidavimą”, – prieš renginį Milane žurnalistams sakė Calenda.

Tarp demonstrantų Milane žygiavusios Krikščioniškosios ukrainiečių asociacijos Italijoje pirmininkas Olesis Horodeckis kritiškai vertino Romos eitynių dalyvius ir klausė: „Ar jie pasisako už taiką, ar už Putiną?”

„Neduoti ginklų tiems, kurie ginasi nuo užpuolikų, reiškia palaikyti tuos, kurie puola”, – pridūrė jis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 277

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Tautietis    -  2022-11-07, 12:02

    Ginklai skatina koflikta,aš už taiką !

    Atsakyti į šį komentarą
    • Ir Jus, ir as    -  2022-11-07, 12:25

      Ir Jus,ir as, ir didzioji dauguma kitu siekia Taikos, taciau musu bukalaurams tai ne motais, jie toliau uoliai vykdo jiems nuleistas instrukcijas is uz balos.

      Atsakyti į šį komentarą
    • Hm    -  2022-11-07, 15:11

      Tada atimk iš Rusijos ginklus ir baigsis karas… Ukraina ginasi, Rusija okupantas. Čia tas pats kas pasakyti besiginančiam žmogui nuo gaujos banditų – atiduok pagalį ir konfliktas baigsis, mes tave iš karto sumušim…

      Atsakyti į šį komentarą
  2. Kiek betiektum    -  2022-11-07, 12:33

    tu ginklu,UA vadovai ju isvagia tiek,kad net Suomija jau kelia si klausima! Suomiu baikeriu gaujos seniai prekiauja Ukrainai skirtais ginklais milziniska apimtimi!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...