infa.lt

Netikėtas rezultatas: žurnalistai įvertino, kas tiekia daugiausiai ginklų Ukrainai

07 spalio
06:30 2022
T-72 tankas

T-72 sovietinis tankas

Perimti ir palikti rusų tankai, haubicos ir kovinės mašinos su ištrintomis Z raidėmis ir pažymėtos ukrainietiškais kryžiais atsisuka prieš savo buvusius savininkus, nes Ukrainos kariuomenė žengia į priekį rytinėje šalies dalyje, rašo „Wall Street Journal”.

Žurnalistai apskaičiavo, kad per visą karą tokiu būdu Ukrainos kariuomenei tiekiama daugiau sunkiosios ginkluotės nei visų Vakarų šalių kartu sudėjus. Iš viso ukrainiečiai iš Rusijos kariuomenės perėmė 460 tankų, 92 SAU, 448 BMP, 195 BTR ir 44 MLRS.

Vos vienas ukrainiečių batalionas „Karpatų Sečė”, atkovojęs Iziumo miestą, „gavo” 10 modernių tankų T-80 ir penkias savaeiges 152 mm haubicas 2C5 „Hiacint”.

„Turime tiek daug trofėjų, kad net nežinome, ką su jais daryti”, – sakė štabo viršininko pavaduotojas Ruslanas Andrejko. – Pradėjome kaip pėstininkų batalionas, bet dabar tarsi tampame mechanizuotu batalionu.”

Dalis užgrobtos rusų technikos yra paruošta naudoti iš karto, dalis remontuojama, kad galėtų grįžti į frontą, rašo leidinys.

Tankai, transporto priemonės ir ginklai, kurie yra per daug apgadinti, kad juos būtų galima suremontuoti, išmontuojami dalims. Be to, rusai Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms paliko didelį kiekį sovietinių artilerijos sviedinių, kurių atsargų Ukrainoje beveik nebeliko.

Kartu su ginklais, kurie buvo užgrobti per Rusijos atsitraukimą iš Kijevo ir kitų šiaurės Ukrainos dalių balandžio mėnesį, šie pastarojo meto Ukrainos kariuomenės laimėjimai pavertė Maskvą didžiausia sunkiosios ginkluotės tiekėja Ukrainai, o tokių „tiekimų” kiekis gerokai viršija JAV ir kitų sąjungininkių tiekiamų ginklų kiekį, teigiama leidinyje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 212

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Kai paziuri    -  2022-10-07, 11:18

    arestoviciu propaganda,tai panasu,kad rusai paliko jiems visko tiek,kiek patys nera tureje! Tai kodel tada Ukrainos kariai platina video,kur net batu neturi ir praso vadovybes!?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...