infa.lt

Rogeris Watersas, vienas iš „Pink Floyd“ įkūrėjų parašė atvirą laišką Vladimirui Putinui

28 rugsėjo
18:00 2022
Rodžeris Uotersas

REUTERS

Rodžeris Uotersas (Roger Waters), vienas iš legendinės grupės „Pink Floyd”  įkūrėjų ir lyderių, parašė atvirą laišką RF prezidentui Vladimirui Putinui, karinės invazijos Ukrainoje klausimu. Prieš tai jis buvo parašęs panašius atvirus laiškus Ukrainos prezidento žmonai Jelenai Zelenskai, kuri jam atsakė „Twitter” socialiniame tinkle ir paklausė, kodėl jis nerašo Putinui, kad sustabdytų šį karą. Dabar jis parašė Putinui, paskelbęs jį savo Facebook paskyroje:

Neseniai skaičiau komentarus socialiniuose tinkluose, kuriuose klausiama, kodėl rašiau poniai Elenai Zelenskai, o ne ponui Vladimirui Putinui? Labai geras klausimas, džiaugiuosi, kad paklausėte, štai jis.

Rodžerio Uoterso atviras laiškas Vladimirui Putinui.

Gerbiamas Prezidente Putinai, nuo šių metų vasario 24 d., kai Rusijos Federacija įsiveržė į Ukrainą, stengiausi pasinaudoti savo nedidele įtaka, kad paskatinčiau paliaubas ir diplomatinį susitarimą, kuris atitiktų tiek Ukrainos, tiek Rusijos Federacijos saugumo interesus.

Siekdamas šio tikslo parašiau du atvirus laiškus Ukrainos prezidento žmonai poniai Elenai Zelenskai. Šiuos laiškus galima lengvai rasti internete. Manęs vis dažniau prašo parašyti ir jums, todėl rašau toliau.

Pirma, ar norėtumėte, kad šis karas baigtųsi? Jei atsakytumėte ir pasakytumėte: „Taip, prašau”, tai iš karto palengvintų situaciją. Jei išeitumėte ir pasakytumėte: „Be to, Rusijos Federacija neturi jokių kitų teritorinių interesų, išskyrus rusakalbių Krymo, Donecko ir Lubansko gyventojų saugumą”, tai irgi padėtų.

Sakau tai todėl, kad pažįstu žmonių, kurie mano, jog norite užvaldyti visą Europą, pradedant nuo Lenkijos ir likusių Baltijos šalių. Jei taip, tai „fuck you”, ir mes visi galėtume nustoti žaisti beviltiškai pavojingą branduolinį viščiuko žaidimą, kuris, atrodo, taip patinka abiejose Atlanto pusėse esantiems „vanagams”.

Taip, tiesiog susprogdinkime vieni kitus ir visą pasaulį. Problema ta, kad aš turiu vaikų ir anūkų, kaip ir dauguma mano brolių ir seserų visame pasaulyje, ir nė vienas iš mūsų nesidžiaugtų tokiu rezultatu. Taigi, prašau, pone Putinai, nuraminkite mane ir suteikite mums tokį užtikrinimą.

Gerai, grįžtant prie stalo, jei teisingai perskaičiau jūsų ankstesnes kalbas, jūs norėtumėte derėtis dėl suverenios kaimyninės Ukrainos neutralumo? Ar tai teisinga? Darant prielaidą, kad dėl tokios taikos būtų galima derėtis, ji turėtų apimti absoliučiai įpareigojantį susitarimą daugiau niekam niekieno atžvilgiu nerengti invazijos.

Aš žinau, JAV ir NATO įsiveržia į kitas suverenias šalis akies mirksniu ar dėl kelių barelių naftos, bet tai nereiškia, kad jūs turėtumėte daryti taip pat, jūsų invazija į Ukrainą mane visiškai nustebino, tai buvo bjaurus agresijos karas, išprovokuotas ar ne.

Kai ponia Zelenska man atsakė per „Twitter”, buvau labai nustebintas ir stipriai sujaudintas, tad jei jūs man atsakytumėte, didžiai jus gerbčiau už tai ir laikyčiau tai garbingu žingsniu teisinga linkme tvarios taikos link.

Su pagarba
Rodžeris Uotersas

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 387

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Aha,    -  2022-09-28, 10:23

    Putinas tik laiskus ir skaito… 😀

    Atsakyti į šį komentarą
  2. O Lenkija    -  2022-09-29, 10:59

    ji paskelbe Putino draugu ir uzdraude gastroles!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...