infa.lt

Jolanta Blažytė. Čiau, Europa, čiau

24 rugsėjo
17:10 2022
Jolanta Blažytė

Facebook nuotr.

Per pastaruosius pusę metų investuotojai iš Europos atsiėmė ir į kitas šalis – visų pirma į JAV – permetė 83 milijardus dolerių. Tai didžiausias rodiklis per paskutiniuosius 15 metų.

Vokietijos finansų analitikas S. Risse teigia, kad investuotojai palieka Europą dėl Ukrainos krizės, dėl kurios stipriai išaugo energetinių resursų kainos, padidėjo infliacija ir recesijos grėsmė. Tuo tarpu JAV rinka yra kur kas patikimesnė investicijų atžvilgiu.

O čia ir nauja sąmokslo teorija, kurią Vokietijos leidinyje Deutsche Wirtshafts Nachtrichten platina ekonomikos profesorius K. Kraiss. Jis teigia:

„Sulig kiekviena diena Vokietijos ekonominės prognozės tampa vis liūdnesnė ir liūdnesnės. Valstybei gresia deindustrializacija ir skurdas. Labiausiai nukentės smulkus ir vidutinis verslas.

Bet yra ir tie, kam šios prognozės labai naudingos. Tai būtent Amerika. Būtent JAV ir „suorganizavo“ karą su Ukraina tam, kad išspręstų savo ekonomines problemas, visų pirma didžiules skolas ir perprodukciją.

Už didžiųjų JAV korporacijų stovintys JAV milijardieriai siekia įtvirtinti savo dominavimą pasaulyje ir jiems tai daryti padeda lobistai. Tam tikslui pasiekti reikia smogti Vokietijos ekonomikai, nes šios šalies pramonės įmonės sudaro pusę pasaulio sėkmingiausių įmonių sąrašo.“

Jeigu trumpai ir ūkiškai tariant, tai, anot, K.Krais Amerika karo Ukrainoje pagalba siekia sunaikinti Europos ekonomiką, o kartu ir savo konkurentus pasaulio rinkose.

Negana to, toks Švedijos leidinys Nya Dagblated publikuoja neva nutekėjusį organizacijos RAND (JAV vyriausybės finansuojama organizacija, atliekanti tyrimus JAV ginkluotosioms pajėgoms) dokumentą, kuriame atskleidžiama, kad karo Ukrainoje pagalba JAV neva siekia nusilpninti Europą ir tokiu būdu iš Europos pas save „pesipumpuoti“ 9 trilijonus dolerių.

Tik noriu pasakyti, kad tokių sąmokslo- nesąmokslo teorijų gausu ir Vakarų žiniasklaidoje, todėl būtų gerai, kad faktų tikrintojai pagaliau atsibustų ir pasakytų kas yra kas.

Ir, kad uždraustų informacijos srautus ne tik iš Rytų, bet ir iš Vakarų. Arba bent parinktų leidinius, kuriuos galima skaityti ir kurių negalima.

Šis tekstas pirmą kartą paskelbtas jo autorės asmeninėje Facebook paskyroje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 2 002

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. Lietuva Lietuviams    -  2022-09-24, 08:53

    Jolanta Pirmyn šaunuolė !!!
    Infa Pirmyn visi kartu Pirmyn broliai !!!

    Atsakyti į šį komentarą
    • Hm    -  2022-09-24, 11:52

      …o Ukraina rusijai, aneeee…. Tada bus viskas „po planu”.

      Atsakyti į šį komentarą
      • Heoo    -  2022-09-24, 12:00

        Jūs labiau rūpinkitės kam teks Europa, juk Europoje (tikiuosi) gyvenate. Pakaks dangstytis Ukraina, griaunant Europą. Galima buvo tuos šimtus milijardų, kuriuos ES jau prarado griūnant įmonėms, kylant kainoms, dolerio kursui, – atiduoti ginkluotis Ukrainai, o ne JAV ekonomikai kelti. Ar čia apsimetate, kad nesuprantate kas vyksta?

        Atsakyti į šį komentarą
  2. Ponia Jolanta!    -  2022-09-24, 11:54

    Butent apie tai rasiau dar vasario menesi,po invazijos! Juk tai visiskai aisku bet kam,ne tik profesoriams! Ir JAV cia zenge genialu zingsni,nes bus sunaikinta ne tik ES,bet ir karine atsvara JAV hegemonijai – Rusija. Ukraina cia – tik priemone. Katalizatorius reakcijai ir mesa patrankoms. Ir,jei misija pavyks – sekanti bus Turkija! Jei,zinoma,Rusijoje dar bus like kariniu resursu. Kinijos pramone yra JAV investuotoju rankose,o Indija – jokios politines ir ekonomines galios ir itakos neturi. Juk esate verslininke – negi nesuprantate net tiek!?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....