infa.lt

Baltieji rūmai kol kas atideda „skaitmeninį dolerį”, tačiau neatsisako jo idėjos

19 rugsėjo
07:50 2022

Baltieji rūmai atsakė į klausimą, ar yra pasirengę paremti skaitmeninio dolerio sukūrimą, kuris leistų Jungtinėms Valstijoms dar labiau prisitaikyti prie besivystančios kripto industrijos  ir padėtų sustiprinti dolerio dominavimą konkuruojant su Kinija, rašo „Washington Examiner”

Penktadienį Baltieji rūmai išleido informacinį biuletenį, kuriame paskelbė keletą naujų finansinių ir technologinių iniciatyvų, turinčių padėti JAV sėkmingai dalyvauti lenktynėse dėl inovacijų finansinių technologijų pramonėje.

Tačiau jame teigiama, kad sprendimai dėl Centrinio banko skaitmeninės valiutos – vyriausybės sukurto skaitmeninio žetono, suderinamo su kriptovaliutų rinka, bus atidėti. Vietoj to Baltieji rūmai pabrėžė, kad paveda keliems federalinės vyriausybės nariams bendradarbiauti ir ištirti visą su tokiu žetonu susijusią naudą ir riziką.

Šalininkai teigė, kad skaitmeninis doleris galėtų padidinti finansų sistemos efektyvumą ir pagreitinti mokėjimus. Tačiau kritikai įspėjo, kad dėl to gali būti prarastas privatumas.

Pasak Baltųjų rūmų, Iždo departamentas vadovaus tarpžinybinei grupei, kuri „apsvarstys galimus JAV kriptodolerio – CBDC padarinius, pasitelks tarpžinybinę techninę patirtį ir dalysis informacija su partneriais”.

Šią grupę sudarys Federalinio rezervo, Nacionalinės ekonomikos tarybos, Nacionalinės saugumo tarybos, Mokslo ir technologijų politikos biuro ir Iždo departamento vadovai. Jai dirbant agentūros dalysis naujausia informacija. Nors kelios federalinių agentūrų ataskaitos, atrodo, patvirtino, kad jis bus sukurtas, Baltieji rūmai teigė, kad dar reikia daug nuveikti mokslinių tyrimų srityje.

Paklausti, ar CBDC įsteigti reikės teisėkūros veiksmų iš Kongreso, aukšto rango Baltųjų rūmų pareigūnai atsakė, kad prieš priimant pareiškimą dar reikia atlikti papildomus tyrimus.

Pasak Baltųjų rūmų, jei skaitmeninis doleris bus priimtas, reikės užtikrinti, kad jis galėtų „apsaugoti vartotojus, skatinti ekonomikos augimą, tobulinti mokėjimo sistemas, užtikrinti sąveiką su kitomis platformomis, skatinti finansinę įtrauktį, saugoti nacionalinį saugumą, gerbti žmogaus teises ir atitikti demokratines vertybes”.

Baltieji rūmai taip pat pabrėžė pastangas skatinti prieigą prie prieinamų finansinių paslaugų ir bendradarbiauti su finansų įstaigomis, kad būtų atsižvelgta į kibernetinio saugumo spragas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 402

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. cbdc    -  2022-09-19, 11:26

    cbdc reikštų ir taip ribotos finansinės laisvės galutinę pabaigą.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Atims    -  2022-09-19, 11:33

    is zmogeliu pinigelius magnatai – ir bus net nebe vergove,o daug blogiau! Verga vergvaldys bent jau pilnai aprupindavo.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Rrr

Seksualiai neaktyvūs (bent vyrai) nuolat operuojasi prostatos vėžį, kartu su prostata, žinoma. Jų skaičius nuolat...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...

kad jis zino,kur ji yra! Nusispjauti - dar nereiskia neapykantos! Gal tiesiog "draugo" kauke jam...