infa.lt

Sholzas pareiškė apie naujų narių į ES priėmimą, veto teisės panaikinimą ir pagalbą Ukrainai

29 rugpjūčio
20:50 2022
Olafas Sholzas

welt.de nuotr.

Ukraina, Moldova, Gruzija ir Vakarų Balkanų šalys turėtų įstoti į Europos Sąjungą, pareiškė Vokietijos kancleris Olafas Scholzas. Jis pabrėžė, kad Vokietija pasisako už Sąjungos plėtrą ir veto teisės panaikinimą balsuojant visos Europos lygmeniu dėl užsienio politikos.

„Kai šiandien reikalaujama vienbalsiškumo, su kiekviena papildoma valstybe nare didėja rizika, kad atskira šalis pasinaudos savo veto teise ir neleis visoms kitoms šalims judėti į priekį. Todėl pasiūliau palaipsniui pereiti prie daugumos balsavimo dėl bendros užsienio politikos”, – cituoja agentūra „Reuters” M. Scholzo žodžius, pasakytus Prahos Karolio universitete.

M. Scholzas paragino visas 27 ES nares „suvienyti jėgas, išspręsti senus konfliktus ir rasti naujus sprendimus”.

„Mūsų Europą vienija taika ir laisvė ir ji yra atvira visoms Europos tautoms, kurios pritaria mūsų vertybėms”, – sakė jis.

Be to, Scholzas pažymėjo, kad Kroatija, Rumunija ir Bulgarija jau atitinka Šengeno erdvės reikalavimus ir turės būti įtrauktos kaip visateisės narės.

Savo kalboje Olafas Scholzas taip pat paragino smarkiai sustiprinti bendradarbiavimą gynybos srityje, sukurti visiškai darbingą ES štabo būstinę ir pasiūlė, kad Vokietijai turėtų būti suteiktas pagrindinis vaidmuo užtikrinant oro gynybą Šiaurės ir Rytų Europoje.

Be kita ko, vokiečių politikas sakė, kad pastaraisiais mėnesiais „iš esmės pasikeitė” Vokietijos požiūris į karinę paramą Ukrainai.

„Vokietija nestovi nuošalyje ir padeda Ukrainai. Mes nestebime, kaip žudomos moterys, vyrai ir vaikai, kaip iš žemėlapio ištrinamos laisvos šalys ir dingsta už geležinių uždangų. Remiame Ukrainą: ekonomiškai, finansiškai, politiškai, humanitarinėje srityje, taip pat teikiame karinę paramą”, – pareiškė kancleris.

Pasak jo, netrukus Vokietija Ukrainai atsiųs modernių ginklų, įskaitant oro gynybos sistemas, radarus ir žvalgybinius dronus.

„Artimiausiomis savaitėmis ir mėnesiais Ukraina iš Vokietijos gaus modernių oro gynybos ir radiolokacinių sistemų už daugiau kaip 600 mln. eurų”, – teigė Scholzas, pažymėdamas, kad šalis ir toliau rems Kijevą „tiek, kiek reikės”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 260

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Patriotas    -  2022-08-29, 23:33

    Debilai. Ukraina bus visa okupuota o jauni vyrai utilizuoti. Eu taps žaliojo komunizmo dariniu. O rusai sukurs roslandija ir sustiprės iki 2 ekonomikos pasaulyje. Nes jei nebus panaudotas branduolinis ginklas – Rusai nugalės, o jis nebus panaudotas nes nieks nenori mirti. O rusai nebijo mirti už savo šalį – abasramsia no nizdamsia jų moto. Įsivaizduokite jei karas Ukrainoje užtruks 10metų – tikrai 10metų bus naikinama ekonomika? Nebent tai ir yra didysis perkrovimas.Kaip be pažiūrėsi shwabelandas bando skintis sau kelią. Jūs nieko neturėsit ir būsit utilizuoti!

    Atsakyti į šį komentarą
  2. T0mas J.    -  2022-08-30, 13:54

    „kad Vokietijai turėtų būti suteiktas pagrindinis vaidmuo užtikrinant oro gynybą Šiaurės ir Rytų Europoje”

    Šolcai, tu pirmiausia apgink Vokietiją, okupuota JAV nuo 1945 metų, tada jau imkis kitus ginti.. 😉 Juokdarys.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...