infa.lt

„Google” algoritmas klaidingai apkaltino programuotoją, kad jis smurtauja prieš savo sūnų. Ir pats jį nubaudė

24 rugpjūčio
17:10 2022

Tėvui nufotografavus infekciją savo mažamečio sūnaus kirkšnies srityje, „Google” algoritmas pažymėjo nuotraukas kaip seksualinės prievartos vaizdus ir pranešė apie tai vaikų apsaugos organizacijai. Atlikus policijos tyrimą nusikaltimo nenustatyta, tačiau paskyra nukentėjusiam naudotojui nebuvo grąžinta.

San Francisko kompiuterių programuotojo Marko istoriją papasakojo laikraštis „The New York Times”.

NYT aprašytas incidentas įvyko 2021 m. vasarį, kai daugelis gydytojų nepriėmė pacientų dėl kovido. Markas, kuris pastebėjo, kad šalia jo sūnaus genitalijų yra patinimas, padarė keletą nuotraukų, kurias per konsultaciją vaizdo ryšiu parodė medikei.

Gydytoja infekcijai gydyti skyrė antibiotikų, tačiau tuo Marko ir jo šeimos problemos nesibaigė.

Po dviejų dienų jis gavo „Google” įspėjimą, kad jo paskyra užblokuota dėl „kenkėjiško turinio”, kuris „rimtai pažeidžia „Google” politiką ir gali pažeisti įstatymus”, rašo „The Verge”.

Kaip ir daugelis kitų interneto bendrovių – „Facebook”, „Twitter” ar „Reddit” – „Google” naudoja įrankius įkeltiems vaizdams analizuoti ir yra teisiškai įpareigota pranešti NCMEC apie visus įtartinus atvejus.

2021 m. „Google” pranešė apie 621 583 atvejus, iš kurių tik 4 260 buvo skirti įspėti apie potencialias aukas, tarp kurių buvo ir Marko sūnus.

Tėvas prarado prieigą prie savo el. pašto paskyros, kontaktinės informacijos, nuotraukų ir net telefono numerio, nes naudojosi „Google Fi” mobiliojo ryšio paslauga. Markas nedelsdamas pateikė apeliaciją, tačiau bendrovė jo pretenziją atmetė.

Tuo tarpu San Francisko policija pradėjo tyrimą ir gavo prieigą prie visos „Google” saugomos Marko informacijos. Tyrėjai padarė išvadą, kad incidentas nesusijęs su nusikaltimais. Tačiau net ir po to „Google” negrąžino Marko paskyros. Matomai dėl to, kad tektų pripažinti, jog jos dirbtinis intelektas daro rimtų klaidų su pasekmėmis žmonėms.

Be to, netrukus jis sužinojo, kad jo duomenys buvo visiškai ištrinti. O numatomos išlaidos advokatams byloje prieš IT gigantę atmušė bet kokį norą teistis su korporacija.

Ir tai nebuvo vienetinis atvejis: kitą dieną po Marko panašus įvykis nutiko kitai šeimai Teksase.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 222

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...