infa.lt

Kylant kainoms, Vokietija mažina dujų PVM mokestį

19 rugpjūčio
06:50 2022
Dujotiekis

asociatyvi nuotr.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas paskelbė, kad dėl karo Ukrainoje kylant kainoms mažinamas dujų PVM mokestis. Iki 2024 m. bus taikomas ne 19 %, o mažesnis 7 % mokesčio tarifas. Scholzas taip pat pažadėjo daugiau paramos vartotojams.

Ketvirtadienį spaudos konferencijoje Olafas Šolcas (Olaf Scholz) pareiškė, kad jo vyriausybė ribotam laikotarpiui iki 2024 m. sumažina pridėtinės vertės mokestį (PVM) dujoms nuo standartinio 19 % iki 7 % tarifo.

ES atmetus pirminį PVM planą, vyriausybė pasirinko didesnį sumažinimą

Iš pradžių Šolco vyriausybė teigė, kad tikisi sušvelninti dujų mokesčio smūgį, numatydama, kad pats mokestis bus visiškai neapmokestinamas pridėtinės vertės mokesčiu. Tačiau tam būtų reikėję gauti ES leidimą, o ši idėjai nepritarė.

Šį mėnesį visoje ES įsigaliojo ekstremalių situacijų su dujomis planas. Vokietijoje politikai ieško būdų, kaip sumažinti elektros energijos suvartojimą dabar ir prieš žiemą. Šią žiemą viešieji pastatai, išskyrus kai kurias išimtis, pavyzdžiui, ligonines, bus šildomi tik iki 19 laipsnių Celsijaus, o Hanoverio miestas liepos pabaigoje pateko į tarptautines antraštes, kai išjungė karštą vandenį viešųjų baseinų ir sporto centrų dušuose.

Reguliavimo institucija: Vokietija greičiausiai nepasieks užsibrėžtų dujų atsargų tikslų

Ekonomikos ir energetikos ministras Robertas Habeckas neseniai paskelbė planą iki lapkričio 1 d. užpildyti suskystintųjų gamtinių dujų atsargų talpyklas iki 95 % pajėgumo. Tuo metu atsargos sudarė apie 65 %, o praėjusį savaitgalį jos pasiekė 75 % dviem savaitėmis anksčiau nei planuota.

Vis dėlto Vokietijos agentūros, kuri rūpinasi įvairiais tinklais, įskaitant geležinkelius ir dujas, prezidentas ketvirtadienį sakė, kad abejoja, ar pavyks pasiekti lapkričio mėn. tikslą.

„Nesitikiu, kad kitus rezervų tikslus pasieksime taip greitai, kaip pirmuosius”, – naujienų svetainei t-online sakė Klausas Miuleris (Klaus Müller).

„Visose mūsų prognozėse iki lapkričio 1 d. mums trūksta vidutiniškai 95 %”, – sakė jis. „Vargu ar yra tikimybė tai pasiekti, nes kai kurios saugyklos startavo labai žemame lygyje”.

Miuleris taip pat įspėjo, kad vartotojai tikriausiai turėtų susitaikyti su tuo, jog įtampa dujų rinkoje bus vidutinio ar ilgo laikotarpio.

„Kalbama ne tik apie vieną žiemą, bet veikiau apie mažiausiai dvi. O antroji žiema gali būti dar sunkesnė”, – sakė jis. „Turime sutaupyti daug dujų dar bent metams. Kalbant aiškiai: tai bus mažiausiai dvi įtemptos žiemos”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 186

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Vokietukams    -  2022-08-19, 13:42

    ir maistui PVM vos keli procentai. O pas mus – „amzinai laikinas kubilinis”… Viskam.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...