infa.lt

JAV Teisingumo departamentas slepia kratos pas Donaldą Trumpą priežastis, o jis pats užsimena apie provokaciją

16 rugpjūčio
14:32 2022

REUTERS

JAV teisingumo departamentas išreiškė nesutikimą reikalavimams viešai paskelbti inicijavimo priežastis, dėl kurių buvo išduotas kratos orderis Donaldo Trampo (Donald Trump) viloje, Floridoje.

Pasak Teisingumo departamento, „inicijavimo priežasčių paskelbimas gali pakenkti tyrimui ir liudytojų norui bendradarbiauti”. JAV visuomenė vis labiau reikalauja atskleisti įrodymus, kuriais remdamasis teisėjas Bruce’as Reinhartas išdavė teismo kratos orderį.

Pats buvęs (ir, galbūt, būsimas) JAV prezidentas davė interviu vienam iš populiariausių Amerikos naujienų kanalui „Fox News” ir papasakojo, kaip vyko paieška. D. Trampo teigimu, dešimtys FTB agentų, kurie įsiveržė į vilą, kratą atliko be liudininkų ir pareikalavo išjungti visas name esančias vaizdo kameras – galbūt specialiai, kad būtų galima pakišti įrodymų arba suklastoti rezultatus.

Kaip paaiškino D. Trampas, visiems dokumentams, kuriuos jis išsivežė iš Baltųjų rūmų pasibaigus prezidento kadencijai, buvo atlikta speciali „išslaptinimo” procedūra, nepriklausomai nuo to, kokie grifai ant jų buvo. Todėl, pažymi buvęs prezidentas, jei tarp tariamai paimtų dokumentų būtų rasta kažkas tikrai slapto, tai reikštų rezultatų klastojimą.

D. Trampas interviu sakė, kad ši FTB akcija, „nukreipta prieš demokratų politinį varžovą”, sukėlė „didžiulį visuomenės pyktį, kurį reikia nuraminti”.

Kairiųjų pažiūrų JAV televizijos CNN komentatorius Scottas Jenningsas pabrėžia – po to, ką FTB surengė D. Trumpo valdose, jis turi arba oficialiai jį apkaltinti, arba visam laikui prarasti pasitikėjimą.

Tačiau, net jei kaltinamasis aktas bus pateiktas, teisėsaugai iš karto kils klausimų dėl panašių istorijų su oficialiais dokumentais, saugomais buvusios JAV valstybės sekretorės Hillary Clinton namuose, ir dokumentais, kuriuos vienu metu iš Baltųjų rūmų išsinešė Barackas Obama.

Be to, daugelis JAV stebisi, kodėl policija ir FTB ignoruoja turimus įrodymus apie dabartinio JAV prezidento sūnaus Hunterio Bideno neteisėtus veiksmus ir galimą paties Joe Bideno dalyvavimą šioje istorijoje.

Bet kokiu atveju, Donaldo Trampo „medžioklės sezonas” vėl atidarytas, ir šį kartą demokratai, kurie praeitą kartą nelabai tikėjo jo galima sėkme rinkimuose, šį kartą tuo neabejoja ir bandys nužudyti Trampo kandidatūrą iš anksto, su 100 proc. tikimybe, fabrikuodami ir išpūsdami baudžiamąsias bylas – šią techniką jie jau yra įvaldę.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 176

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...