infa.lt

Jolanta Blažytė. Stiprūs kartu, ania?

15 rugpjūčio
19:40 2022
Jolanta Blažytė

Facebook nuotr.

„Masės niekada nepažino tiesos troškimo. Jos reikalauja tik iliuzijų, be kurių negali išgyventi“, – teigė Z. Froidas

Toliau – apie karus ir iliuzijas. Ir dar tuo pačiu – apie tą „stiprūs kartu“ FB rėmelį.

Galiu ir klysti, bet iš savo FB draugų tarpo žinau tik vieną drąsų vyrą, kuris realiai kovoja Ukrainos fronte. Ką veikia kiti „stiprūs kartu“ rėmelio savininkai nežinau, bet vieną iš jų ne taip seniai mačiau Palangos paplūdimyje….

Ir pergyveno tuomet jis ne dėl Ukrainos. Pergyveno dėl to, kad jo pilvo apačia niekaip negali įdegti. Mat pilvas toks didelis, kad įdega tik pilvo viršus. Tiesa, nežinau, ką tas vyras veikia naktimis. Gali būti, kad nemiega ir pergyvena dėl Ukrainos.

O gal, atsisėdęs prie stalo su alaus buteliu, rašinėja FB komentarus apie tai, kad Ukraina turi kovoti iki paskutinio kraujo lašo ir nesileisti į jokias derybas. Ir jis tikrai turi tam teisę. Nes jis ekspertas, nes jis geriausiai žino, kaip turi būti ir apie kurią ašį turi suktis visas pasaulis.

Ir jei koks nors „froidas“ tam „alaus pilvo“ savininkui pasakytų, kad pasaulis iš tiesų yra kitoks, nei sukurtas „alaus pilvo savininko“ galvoje, tai, įtariu, tuoj pat gautų su alaus skardine per galvą. „Vatniko“ etiketė „froidui“ tebūtų tik kaip „magaryčios“.

Ir dar keli scenarijai, kaip vyksta kova „ už teisybę“ alaus pilvo savininko (APS) galvoje:
(sutr. APS – alaus pilvo savininkas)

1. BBC cituoja D. Britanijos žvalgybos vadovą, kuris teigia kad šiais metais nei Rusija nei Ukraina nepasieks jokių ypatingų laimėjimų ir konfliktas užsitęs.

Tuo tarpu APS mąsto : „oi, kovosim iki paskutinio kraujo lašo ir nė už ką į jokias derybas neisime. Ta prasme kovosim MES, iš kurių JIE kovos fronte, o AŠ Facebook‘e ir prie alaus bokalo“.

2. The Economist teigia, kad Ukrainos žmonės yra ant psichinio išsekimo ribos. Psichiatrijos ligoninės perkrautos, katastrofiškai trūksta psichologų, didėja savižudybių skaičius. Prognozuojama, kad karo pabaigoje 3-4 milijonams žmonių reikės medikamentinio gydymo psichotropiniais vaistais, o 15 milijonų prašys psichologų pagalbos.

Tuo tarpu APS mąsto: „ ai, jie gi vis tiek stiprūs, jie gi susitvarkys…. svarbu mano pilvas įdegtų…“

3. Forbes analizuoja priežastis, kodėl Ukrainai sunku pereiti į kontrpuolimą. Leidinio analitikai teigia, kad Ukrainos armija turi įprotį „popieriuje“ registruoti nesukomplektuotas ar neegzistuojančias tankų brigadas ir apie tai „trimituoti“ spaudoje, todėl yra visiškai neaišku, kiek tų brigadų yra.

Tuo tarpu APS mąsto: „ Leidinys Forbes parsidavė vatnikams, mano įsivaizdavimuose Ukrainos armija galinga, MES laimėsim, svarbu tik kad mano pilvas įdegtų.

4. Vokietijos N- TV kanalas praneša, kad didžioji dalis karinės technikos, kurią Ukrainai patiekė Vokietija ir Nyderlandai, mėnesio bėgyje išėjo iš rikiuotės.
Tuo tarpu APS mąsto: „Na ir kas čia tokio. Lietuvos „boxer“ taip pat neveikia, bet važiuoti gali..“

5. Bloomberg praneša, kad Rusija vis tik laimėjo energetinį karą prieš Europą.

Tuo tarpu APS mąsto: „na nieko tokio… Nebetieksim Rusijai krabų lazdelių ir Rusija bankrutuos“.

6. Tyrimų agentūra Fitch savo reitinguose pažemino Ukrainą iki „default‘inės“ būsenos, o finansininkai suprognozavo, kad šiais metais Rusijos BVP nukris 4,7 proc, tuo tarpu Ukrainos net 30 proc. ES sustabdė 8 milijardų paramą Ukrainai, nors reali karo metu padaryta žala jau siekia apie 600 milijardų.
Tuo tarpu APS mąsto: „ ai, argi svarbu dabar pinigai. Svarbu, kad MES laimėtume. T.y. JIE laimėtų fronte, o AŠ laimėčiau čia – prie alaus bokalo. Ir dar svarbu, kad mano pilvas įdegtų“.

7. Agentūra „Amnesty International“ paskelbia, kad Ukrainos kariuomenė vykdo karinius veiksmus, kurie kelia pavojų civiliams gyventojams.
APS trenkia alaus skardine į stalo paviršių ir jau nebe mąsto, o tiesiog sušunka: „Vatnikai!!!!“. Ir ką čia daugiau mąstyti…

O šitam „alaus pilvo savininkui“ norėtųsi patarti nuvykti į Ukrainos frontą. Esu tikra, kad iš jo grįžus, pilvas tikrai įdegtų – nuo viršaus iki apačios. Deja APS galvoje šis planas nenumatytas. Nes visas „frontas“ vyksta jo vaizduotėj. Toks, kokį jis pats susikūrė ir kuris per šviesmečius nutolęs nuo realybės.

Ir a.a Z. Froidas šitam „alaus pilvo savininkui“ turėtų daug ką pasakyti. Bet nepasakys – ir ne todėl, kad jau a.a., bet todėl, kad supranta, jog iliuzijų iš APS atėmimas butų tolygus jo gyvybės nutraukimui.

Šis įrašas pirmą kartą paskelbtas jo autorės asmeninėje Facebook paskyroje.

 

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 440

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Hm    -  2022-08-15, 15:17

    Geriau žolinėms vainiką suvytumėt, palikit karo klausimus spręsti vyrams ir tiems kurie tiesiogiai kariauja. Kaip pasakys generolas Zalužnas taip ir bus…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. roma    -  2022-08-15, 16:18

    Kiek suprantu lietuviai bukesni uz avis

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Cirko ŽIŪROVAS SU POP CORNU !    -  2022-08-15, 22:26

    Pagarba Jolantai,kuri žadiną
    liaudį, užhipnotizuotą pasakomis apie GEROVĘ !!! Po Nulio !!!

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Jurgita    -  2022-08-16, 06:00

    Liūdna tiesa!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....