infa.lt

Floridoje uždrausta valstybės lėšomis kompensuoti lytį keičiantį „gydymą”

13 rugpjūčio
19:35 2022

Homoseksualų parado momentas

Floridos sveikatos priežiūros administravimo agentūra šį žingsnį žengė po to, kai paskelbė ataskaitą, kurioje teigiama, jog nepakanka mokslinių įrodymų, kad šis „gydymas” pagerina sveikatą, politkorektiškai rašo Politico.

Floridos Medicaid priežiūros agentūra baigė rengti naujas taisykles, kuriomis sveikatos priežiūros paslaugų teikėjams draudžiama iš mokesčių mokėtojų finansuojamos programos išrašyti sąskaitas už lytį keičiantį (rašoma įtvirtinantį) „gydymą”, ir tai daroma valstijai siekiant užkirsti kelią tokiam jaunų žmonių „gydymui”.

Ketvirtadienį Floridos sveikatos priežiūros administravimo agentūra į valstijos 36,2 mlrd. dolerių vertės Medicinos pagalbos programą reglamentuojančias taisykles įtraukė naują formuluotę. Naujosiose taisyklėse skelbiama, kad programa nekompensuoja tokių gydymo priemonių, kaip brendimą blokuojantys preparatai, hormonų terapija ar chirurginės procedūros, skirtos lyties disforijai, reiškiančią diskomforto jausmą ar kančią, patiriamą kai kurių transseksualų, kai jų biologinė lytis neatitinka jų jaučiamo genderio, gydyti, paslaugų.

Naujasis taisyklių punktas yra naujausias gubernatoriaus Rono DeSantiso žingsnis siekiant sustabdyti lytį keičiančias procedūras. Praėjusį penktadienį Floridos gydytojų taryba balsavo už tai, kad būtų pradėtas taisyklių rengimo procesas, kuris gali baigtis lytį keičiančių procedūrų uždraudimu jaunuoliams. O Floridos gubernatorius respublikonas vis garsiau prieštarauja tokiai intervencijai į jaunų žmonių organizmą.

Amerikos pediatrų akademija ir Amerikos gydytojų asociacija pritaria lytį keičiančioms suaugusiems ir paaugliams procedūroms. Tačiau medicinos ekspertai teigia, jog vaikų lytį keičiančios procedūros retai apima operacijas, jei apskritai kada nors apima. Vietoj to gydytojai dažniau rekomenduoja konsultacijas, socialinį perėjimą ir pakaitinę hormonų terapiją.

LGBTQ ir sveikatos teisių grupių koalicija, įskaitant „Lambda Legal”, „Southern Legal Counsel”, „Florida Health Justice Project” ir „National Health Law Program”, tvirtina, kad dėl šios taisyklės tūkstančiai transseksualų Floridoje liks be būtiniausios priežiūros, kai jiems jos labiausiai reikia.

Floridos sveikatos priežiūros administravimo agentūros žingsnis uždrausti Medicaid kompensuoti tokias medicinines intervencijas prasidėjo balandžio mėn. po to, kai agentūra paskelbė ataskaitą, kurioje teigiama, kad nepakanka mokslinių įrodymų, jog šis gydymas pagerina sveikatą. Birželio mėnesį AHCA surengė viešą svarstymą dėl naujos formuluotės, į kurį vėlyvą penktadienio popietę susirinko daugiau kaip 150 žmonių.

Floridos sveikatos departamentas taip pat apkaltino JAV Sveikatos ir socialinių paslaugų departamentą ir Amerikos pediatrų akademiją klaidinant visuomenę ir verčiant ją manyti, kad šios medicininės intervencijos į žmogaus organizmą yra saugios.

Tačiau Amerikos pediatrų akademija nepasiduoda ir padidino pastangas apsaugoti translyčius jaunuolius, nes vis daugėja valstijų, priimančių teisės aktus, kuriais siekiama užkirsti kelią nepilnamečiams gauti lytį keičiančias medicinines intervencijas arba biologiniams vyrams, po translyčių moterų priedanga dalyvauti moterų ir mergaičių sporto varžybose.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 184

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
JAV

Poreikis metams virš 770 tonų, o per šiuos metus pasigamins iki tonos. Kiek reikės metų...

Pagaliau baigiasi Nigerio okupacija....

Iš tiesų sakau jums, kad religijos (ne tik islamas ir krikščionybė) yra tobulas žmonių zombinimo...

Kuo skiriasi KGB/VSD nuo p..dos? Ogi niekuo. Vienas "neteisingas" judesys liežuviu ir tu jau subinėj!!!...

Konservatorių vykdomas manau korupcinis sandėris ir perleidimas mūsų krašto gynybos į privačias užsienio karo pramoninkų...

Manau, kad Anušauskas atsistatydino todėl, kad nesutiko su kažkokios milžinės karo kompanijos (kurios jis neįvardijo),...

Labai ačiū autoriui už pasidalinimą tomis mintimis, kurias savo galvose ir širdyse nešiojosi Universitetą kūrę...