infa.lt

„Amnesty International” ataskaita apie Ukrainą „labai klaidinga” – Estijos URM

08 rugpjūčio
06:40 2022

Neseniai paskelbtą „Amnesty International” ataskaitą, kurioje Ukraina kritikuojama dėl pavojaus civilių gyvybėms, Estijos užsienio reikalų ministerija pavadino „labai klaidinga”.

„Amnesty” ataskaita apie Rusijos karą Ukrainoje yra labai klaidinga. Teigiama, kad pajėgos kelia pavojų civiliams gyventojams & pažeidžia karo įstatymus, kai veikia apgyvendintose teritorijose.

„Rusija nuo pat pradžių sąmoningai taikosi į civilius gyventojus mokyklose, vaikų darželiuose, ligoninėse, teatruose, kurie buvo sistemingai naikinami per Rusijos smūgius Ukrainoje.

„Ukrainos pajėgos kovoja gindamos savo šalį ir žmones. Kaip „Amnesty International” tyrėjai galėjo nepastebėti šių faktų?” – sakoma ministerijos socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame komentare.

Tarptautinės nevyriausybinės organizacijos ataskaita „Ukraina: Ukrainiečių kovos taktika kelia pavojų civiliams gyventojams” buvo plačiai kritikuojama dėl to, kad joje moraliai prilyginama savo šalį ginančių ukrainiečių ir įsiveržusių Rusijos pajėgų taktika.

Tyrėjai teigė, kad Ukraina pažeidė tarptautinę humanitarinę teisę, nes įkūrė karines bazes gyvenamosiose vietovėse, įskaitant mokyklas ir ligonines, o atakos buvo vykdomos iš civilių gyventojų apgyvendintų teritorijų.

Ataskaitos išvadas kritikavo Ukrainos vyriausybė, „Amnesty International” biuras Ukrainoje, tarptautinė žiniasklaida ir JAV bei Jungtinės Karalystės ambasadoriai.

Rusija teigė, kad ataskaita įrodo, jog Ukraina naudoja civilius gyventojus kaip gyvuosius skydus. Ją plačiai citavo Kremliaus vadovaujama Rusijos žiniasklaida, siekdama įrodyti savo melagingus teiginius, kad Rusijos pajėgos siekia tik karinių taikinių Ukrainoje, pranešė JK laikraštis „Guardian”.

Amnesty International gynė savo išvadas, tuo pačiu atsiprašydama už „skausmą ir kančias”, kurias sukėlė jos ataskaita Ukrainos žmonėms. Ataskaitoje teigiama: „Tokie pažeidimai jokiu būdu nepateisina beatodairiškų Rusijos atakų, per kurias žuvo ir buvo sužeista daugybė civilių gyventojų”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 159

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Melas    -  2022-08-08, 06:47

    Teisybė akis bado…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Hm    -  2022-08-08, 11:40

    Aišku, kad bado. Rusija puola, lygina miestus su žeme ir jokių priekaištų, o va Ukrainiečiai atseit neteisingai ginasi. Kodėl rusams niekas nepriekaištauja, kad jie prie AE teritorijoje įsirengė ginklų sandėlį ir dar iš ten pat Ukrainos miestus apšaudo??? Ple kaip tai bado akis…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....