infa.lt

Ką žinome apie sansulas ir kalimbas?

28 liepos
06:45 2022

(Reklama)

Sansulos ir kalimbos – muzikos instrumentai, apie kuriuos vis dar žinome pakankamai mažai. Sakoma, kad kalimbomis ir sansulomis išmokti groti gali visi. Gal jau laikas ir Jums pabandyti?

Ką turėtumėte žinoti apie kalimbas?

Kalimba yra instrumentas, kilęs iš Afrikos. Skirtingose Afrikos šalyse šis instrumentas turi skirtingą pavadinimą, tačiau Lietuvoje šis 9 klavišų instrumentas, kurio vidus yra tuščias, geriausiai yra žinomas kalimbos vardu. Pažymėtina, kad įprastai kalimbų gamybai yra naudojamas kokosas bei mediena, tačiau galima pamatyti ir „egzotiškesnių“ kalimbų, pagamintų iš konservų skardinių, sudžiūvusio moliūgo ir t. t.

Kalimba yra unikalus instrumentas, nes jį galima suderinti pagal norimą skalę. Vis dėlto dažniausiai šis instrumentas yra suderinamas LA minoro arba Do mažoro skalėje. Be kitą ko kalimba yra itin lengvas instrumentas, kuriuo, kaip jau buvom minėta, gali groti visi, įskaitant vaikus. Šis instrumentas yra tobulas „partneris“ įvairioms improvizacijoms, akompanavimui bei smagiam laisvalaikiui.

Ką turėtumėte žinoti apie sansulas?

Metalinės plokštelės ant medinio pagrindo, esančio ant būgno, sudaro muzikos instrumentą, vadinamą sansula. Sansulos – tai muzikos instrumentai, kurie iš pažiūros yra labai panašūs į kalimbas. Šie instrumentai dažnai netgi yra vadinami kalimbomis, kurios tiesiog yra „pakabintos“ ant būgno medžiagos. Sansulos skiriasi savo dydžiu, išvaizda bei skambesio savybėmis. Kaip ir kalimbos, taip ir sansulos, yra pakankamai paprastas instrumentas, kuriuo groti gali visi, t. y., tiek suaugę, tiek vaikai.

Kodėl verta įsigyti sansulą arba kalimbą?

Sansulos ir kalimbos – instrumentai, kuriuos itin dažnai galima „sutikti“ muzikos terapijos ir meditacijos užsiėmimuose. Šių instrumentų muzika yra unikali. Sakoma, kad garsai, kuriuos skleidžia sansulos bei kalimbos padeda žmonėms atsipalaiduoti tiek fizine, tiek dvasine prasme.

Žmonės, kurie grojo arba klausėsi šių instrumentų muzikos, teigia, kad grojant šiais instrumentais įmanoma net patirti meditacijos proceso įgalintą katarsį. Žinoma, grojimas šiais instrumentais taip pat yra puikus būdas praleisti laisvalaikį, įtraukiant visus šeimos narius. Jeigu ieškote būdo, kuris padėtų Jums atsipalaiduoti po sunkios darbo dienos, tai Jūs jį jau radote – tai sansula arba kalimba. Soundmystery sansulos ir kalimbos yra itin kokybiškos bei, palyginus, nebrangios. Paskubėkite išsirinkti savąjį instrumentą.

 

 

 

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 326

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


  • Ne, nematau prasmės (56%, 35 balsavo)
  • Taip, būtinai (30%, 19 balsavo)
  • Nežinau, dar neapsisprendžiau (14%, 9 balsavo)

Viso balsavo: 63
Pradėta - 2024-05-15 @ 12:45
Pabaiga - 2024-05-19 @ 12:45

Leidžiama ... Leidžiama ...

fetišizmo apraiška...

Jūs apkaltinote autorę esant rusų agente, arba kaip minimum esant rusų įtakoje ir transliuojant rusų...

Jūs kliedite. Į klausimą neatsakėte, tačiau nepamiršote apkaltinti tuo kuo pati esate :) Kur ir...

Maidano scenarijus. Taip Gruzija atiduodama Rusijai…...

Dar dviejų spalvų apatinius…....

Sprendžiant iš to, kad tuos žmones, kurie nesutinka su visuotine antivertybine propaganda, vadinate esant rusų...

Tą ir norėjau pasakyti, kad Europos sąjunga turi būti apvalyta nuo iškreiptų eurovizinių antivertybių ir...