infa.lt

I.Šimonytė: „ES privalo išlikti kantri ir nepavargti nuo sankcijų Rusijai taikymo“

20 liepos
16:16 2022
Ingrida Šimonytė ir Mairead McGuinness

lrv.lt nuotr.

Vyriausybės pranešimas:

Vyriausybės premjerė Ingrida Šimonytė susitiko su Europos Komisijos nare Mairead McGuinness, kuri atsakinga už finansines paslaugas, finansinį stabilumą ir kapitalo rinkų sąjungą. Per susitikimą aptartas Europos Sąjungos sankcijų Rusijai ir Baltarusijai įgyvendinimas, jų poveikis ir tolesni bendrijos žingsniai.

„Lietuvos vyriausybė nuosekliai palaiko stiprias ir plačias sankcijas Rusijai ir remia viską apimantį jų įgyvendinimą. Sankcijos ryžtingai turi būti taikomos, kol vyksta Rusijos agresija Ukrainoje, ir neturime teisės jausti „nuovargį nuo sankcijų“, – pabrėžė premjerė.

Susitikime buvo aptartas taikomų sankcijų poveikis ES šalių finansams, energetinių iššūkių poveikis ir auganti infliacija.

Vyriausybės vadovė pažymėjo, kad ES negali pasiduoti Rusijos spaudimui naudojant energetikos išteklius ir daryti nuolaidų, kurios gali lemti Ukrainos teritorijų praradimą.

I. Šimonytės teigimu, Europa turi suprasti, kad santykiai su Rusija turbūt niekada nebebus net panašūs į buvusius iki karo, toliau nuosekliai taikyti sankcijas ir išsaugoti vienybę, nes tarpusavio ginčai būtų tai, ko ypač norėtų V. Putinas.

„ES turi išlikti kantri, sustiprinti komunikaciją sankcijų tema Europos šalyse ir nenukrypti nuo savo krypties ir ilgalaikių sprendimų, tokių kaip Europos žaliojo susitarimo įgyvendinimas. Tikiu, kad ES dar kartą patvirtins galinti ne tik diskutuoti, bet ir sėkmingai veikti, tai ji pademonstravo tiek tvarkydamasi su COVID-19 pandemija, tiek per Rusijos karą Ukrainoje“, – teigė politikė.

Susitikime taip pat aptartas Europos Komisijos darbas skaitmeninių finansų srityje. Lietuvos vyriausybė remia iniciatyvas, kuriomis siekiama skatinti skaitmeninę transformaciją tiek finansų sektoriuje, tiek plačiau – panaikinti susiskaidymą bendrojoje rinkoje, suderinti skirtingus reguliavimo požiūrius į skaitmeninius finansus ir įveikti naujas rizikas bei iššūkius.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 87

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...