infa.lt

Tauragiškis pelnėsi iš nepilnametės sutuoktinės prostitucijos

23 birželio
06:30 2022

Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ruslanas Ušinskas teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 22 metų Tauragės rajono gyventojas kaltinamas pelnėsis iš nepilnametės sutuoktinės prostitucijos.

Ikiteisminį tyrimą atliko Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai.

Tyrimo metu nustatyta, kad kaltinamasis, pasinaudodamas dar pilnametystės nesulaukusios savo sutuoktinės pažeidžiamumu dėl psichinės negalios, taip pat prasta socialine ir finansine padėtimi, organizavo jos išnaudojimą prostitucijai.

Remiantis tyrimo metu surinktais duomenimis, vyras buvo atsakingas už skelbimų, reklamuojančių nukentėjusiosios intymias paslaugas, talpinimą, jos nuvežimą į imtymių paslaugų teikimo vietas bei tokių paslaugų apmokėjimą ir kt. Įtariama, kad šia nusikalstama veika vyras galėjo užsiimti apie 4 mėnesius.

Tauragės rajono gyventojui už tai pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 157 straipsnio („Vaiko pirkimas arba pardavimas“) 1 dalį bei 307 straipsnio („ Pelnymasis iš kito asmens prostitucijos“) 3 dalį. Kaltinamasis įpareigotas gyventi skyriumi nuo nukentėjusiosios.

Tas, kas siūlė pirkti ar pardavė vaiką prostitucijai, pornografijai ar kitoms seksualinio išnaudojimo formoms, arba kitiems išnaudojimo tikslams, gali būti baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dvylikos metų.

Asmuo, pelnęsis iš nepilnamečio asmens prostitucijos arba organizavęs nepilnamečio asmens prostituciją ar kitaip išnaudojęs nepilnametį prostitucijos tikslams, baudžiamas laisvės atėmimu nuo trejų iki dešimties metų.

Baudžiamoji byla perduota Klaipėdos apygardos teismui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 241

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. VŽA    -  2022-06-23, 06:51

    Verslininkaas…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Begedis!    -  2022-06-23, 21:22

    Juk pas mus iprasta,kad pirma isnaudoja,po to veda – ir viskas atleidziama ir uzmirstama! O cia,darydamas atvirksciai,tradicijas sulauze… Va ir atsakys!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kuo skiriasi KGB/VSD nuo p..dos? Ogi niekuo. Vienas "neteisingas" judesys liežuviu ir tu jau subinėj!!!...

Konservatorių vykdomas manau korupcinis sandėris ir perleidimas mūsų krašto gynybos į privačias užsienio karo pramoninkų...

Manau, kad Anušauskas atsistatydino todėl, kad nesutiko su kažkokios milžinės karo kompanijos (kurios jis neįvardijo),...

Labai ačiū autoriui už pasidalinimą tomis mintimis, kurias savo galvose ir širdyse nešiojosi Universitetą kūrę...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...