infa.lt

Liberalas E.Gentvilas abejoja taikdariškos Prezidento misijos nuoširdumu

20 birželio
10:43 2022

liberalas Eygenijus Gentvilas ir prezidentas Gitanas Nausėda

Lietuvos Prezidento manevras pasikviesti parlamentinių partijų atstovus likus trims valandoms iki lemiamo Dialogo grupės susitikimo – tai mėginimas prisiimti nuopelnus už sprendimus, kuriuos priims pačios partijos, ieškodamos išeities nutraukti Seimo posėdžių boikotą.

Taip mano Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas, vertindamas Gitano Nausėdos pirmadienį 9 val., tai yra praėjus 11 dienų nuo opozicijos paskelbto boikoto, sušauktą parlamentinių partijų pasitarimą „tolesniam sklandžiam Seimo darbui aptarti“.

Seimo Pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen suburta Dialogo grupė kaipsyk susitinka pirmadienį 12 val. Šiuo formatu parlamentinių partijų atstovai derasi nuo birželio 10 d., kai birželio 9 d. opozicija pradėjo savo rezistenciją.

„Vertinu Prezidento nuomonę pagiriant opoziciją ir supeikiant valdančiuosius. Vis dėlto atsimenant jo žodžius, sunku tikėtis, kad Prezidentas išliks objektyvus mums ieškant sutarimo tarp pozicijos ir opozicijos ir galėtų pats nešališkai imtis taikdario misijos.

Abejoju, ar praėjus 11 boikoto dienų Prezidento tarpininkavimas tarp parlamentinių jėgų yra nuoširdus, nes mes šiandien vidurdienį turėtume patys sudėlioti visus taškus ant i“, – teigia E. Gentvilas.

Vertindamas opozicijos pradėtą parlamentinę rezistenciją, Prezidentas Gitanas Nausėda šių metų birželio 9 d. sakė, kad ją neva lėmė „buldozerio principai politikoje ir beatodairiškas valdančiosios daugumos siekis „nugalėti“ oponentus bet kokiomis priemonėmis“, primena liberalas.

infa.lt primena, kad neapsikentusios valdančiosios daugumos nesiskaitymo ir buldozeriu stumiamų įstatymų projektų, kartais net keičiant iš anksto numatytą darbotvarkę, kad ji labiau atitiktų valdančiųjų balsavimų skaičius – opozicinės partijos pasitraukė iš bendro posėdžiavimo ir dabar posėdžiai vyksta atskirai. Vėliau buvo sukviesta „Dialogo grupė”, kurioje frakcijų atstovai bando derėtis dėl galimybės vėl dirbti kartu. Kaip teigia informuotas šaltinis – tas sekasi sunkiai. Valdantieji kompromiso priimti nenori, teigia politikas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 208

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2022-06-20, 11:12

    Primena posakį: šūdas bando svarstyti apie Šikėją…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...