infa.lt

Tendencija: Vakaruose pamažu atšaukiami LGBT renginiai vaikams

13 birželio
13:30 2022
LGBT - vaikams

Lil Miss Hot Mess at Drag Queen Story Hour, New York, May 13, 2017. PHOTO: MARY ALTAFFER/ASSOCIATED PRESS

Nenormalizuokite „Drag Queen Story Hour” renginių vaikams – tokiu pavadinimu paskelbtas straipsnis JAV leidinyje Washington Examiner.

Nedidelė šviesioji Pride mėnesio renginių, skirtų vaikams, pusė: Kai kurie iš jų buvo atšaukti, džiaugiamasi straipsnyje.

Kadangi visoje šalyje vyksta vaikams skirti „Drag Queen Story Hour” renginiai, keli iš jų buvo atšaukti po to, kai susirūpinę bendruomenės nariai išreiškė savo neigiamą nuomonę. Šį savaitgalį Šiaurės Karolinoje, Apex mieste, vykusiame „Pride” festivalyje buvo numatyta surengti „Drag Queen Story Hour” vaikų zonoje, kol miesto gyventojai nepateikė skundų.

Meras Žakas K. Gilbertas (Jacques K. Gilbert) pareiškė, kad sprendimas [atšaukti] priimtas „atidžiai apsvarsčius” bendruomenės atsiliepimus.

„Ir toliau siekiu užtikrinti, kad būtų atstovaujama visiems mūsų bendruomenės nariams”, – sakoma socialiniame tinkle „Facebook” paskelbtame pareiškime. „Gavau įvairių atsiliepimų dėl „Drag Queen Story Hour” artėjančiame „Apex Pride” festivalyje. Šiandien man buvo pranešta, kad Apex festivalio komisija atidžiai apsvarstė atsiliepimus ir nusprendė iš renginio išbraukti „Drag Queen Story Hour”.”

Kitas renginys Jasperyje, Indianos valstijoje, praėjusią savaitę buvo atšauktas dėl to, ką „Dubois County Pride” pavadino „saugumo ir apsaugos problemomis”.

„Su apgailestavimu pranešame, kad dėl susirūpinimo saugumu ir saugumo sumetimais „Pride in the Park” planuotas šeimai skirtas drag pasirodymas buvo atšauktas”, – rašoma „Facebook” pranešime. „Šį sprendimą kartu priėmė Jaspero miestas, ONE- Dubois apygarda ir Dubois apygardos Pride komitetas.”

Meras Deanas Vonderheide’as nurodė kitokią priežastį, teigdamas, kad renginys atšauktas dėl „nesusikalbėjimo” su miesto Viešųjų darbų departamentu, rašo „Courier & Press”. Jis taip pat pareiškė, kad nebuvo jokių konkrečių grasinimų, tik piliečiai socialiniame tinkle „Facebook” išreiškė savo nepasitenkinimą.

JAV Ramšteino oro pajėgų bazės vadovybė Vokietijoje taip pat planavo surengti „Drag Queen Story Time”, bet tik tol,  kol senatorius Marco Rubio (R-FL) nusiuntė laišką, kuriame ragino oro pajėgų sekretorių Franką Kendallą uždaryti renginį ir sudrausminti jame planuojančius dalyvauti darbuotojus.

Rubio rašė, kad „visiškai beprotiška, jog Ramšteino karinių oro pajėgų bazė šiam renginiui naudojo bazėje esančius išteklius”, ir prašė sužinoti, kiek mokesčių mokėtojų lėšų buvo skirta susijusioms išlaidoms padengti ir kiek kartų vyko panašūs renginiai anksčiau.

„Šie netinkami LGBT renginiai dėl pagrįstos priežasties kelia didžiulį susiskaldymą namuose; visais atvejais juose maži vaikai atsiduria arti suaugusiųjų, kurie tyčia ir atvirai seksualizuojami”, – sakė jis.

„Šių renginių uždarymas buvo teisingas žingsnis. Vaikų supažindinimas su drag queens nėra „įtraukus”. Tai iškrypėliška. Renginių dėmesio centre tampa skaitytojo seksualumas, o ne pačios knygų istorijos. Tai netinkamas būdas mokyti vaikus vertinti knygas. Vis dėlto, šį mėnesį bus surengta dar daug tokių renginių. Gegužės pabaigoje Libs iš TikTok paskelbė didžiulę temą, kurioje pateikta daugiau nei 30 tokių renginių, vykstančių viešosiose bibliotekose, mokyklose, bažnyčiose ir kitose įstaigose – dažnai finansuojamų iš mokesčių mokėtojų lėšų ir skirtų vaikams”, – pristato situaciją leidinys.

„Negalime toleruoti vaikų seksualizavimo. Tėvai turi pakelti telefono ragelį ir paskambinti į savo mokyklas bei bibliotekas, kuriose vyksta drag šou. Turi įsikišti daugiau politikų ir užduoti klausimus, kodėl tokiems renginiams naudojamos valstybės lėšos. Kaip rodo šie atšaukti renginiai, pranešti apie savo susirūpinimą yra veiksminga” – reziumuoja Washington Examiner.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 310

Žymos:

Atsiliepimų 6

  1. PASAKOS IŠ RŪSIO    -  2022-06-13, 13:36

    Lietuvoje atvirkščiai-šiamšius ištrenkė Šeimų Sąjūdžio organizuotą šeimų šventę su visais vaikučiais lauk iš Vilniaus. Bet su didžiausiu džiaugsmu ir dalyvavimu jame LGBTQ paradą priėmė Vilniuje net kelioms dienoms. Na ką padarysi, valdžia rodo savo galią tautai. Opozicija neatstovauja savo rinkėjus. Nes net 80 proc. palaiko Šeimų Sąjūdžio rengiamas šventes, protestus.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. O vaikams    -  2022-06-13, 16:01

    nesukelia naktiniu kosmaru siu „deiviu” grozis!? Antra vertus,butina zinoti,koks blogis egzistuoja,kad atpazinti ji ir saugotis.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Vytas    -  2022-06-13, 16:35

    Netylėkime viešinkime ! Nuo disney pavojaus iki skiepų !

    Atsakyti į šį komentarą
  4. VŽA    -  2022-06-13, 18:58

    Už vaikų lyt-psichiškai žalojimą turėtų būti bausme iki gyvos galvos, nes iškrypėliai puola morališkai žudyti vaikus, kaip Rusija ukrainiečius fiziškai…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...