infa.lt

J. Bidenas skelbia nepaprastąją padėtį JAV dėl energijos trūkumo grėsmės

07 birželio
06:20 2022

Reuters

JAV prezidentas Joe Bidenas pratęsė nepaprastosios padėties galiojimą dėl galimų elektros energijos gamybos problemų šalyje.

Jis taip pat nurodė pratęsti laikiną leidimą be muito į šalį importuoti saulės baterijas iš Azijos šalių. Apie tai pranešama Baltųjų rūmų interneto svetainėje paskelbtame pareiškime.

Pareiškime teigiama, kad JAV energetiniam saugumui grėsmę kelia dėl Rusijos ir Ukrainos karinio konflikto atsiradę tiekimo sutrikimai energijos rinkose ir klimato kaita.

Federalinė energetikos reguliavimo komisija ir Šiaurės Amerikos elektros energijos patikimumo korporacija teigia, kad dėl šių veiksnių artimiausiu metu gali kilti problemų JAV elektros energijos gamybos srityje.

Sprendžiant šią problemą, dvejus metus nuo importo muitų atleidžiami „tam tikri saulės elementai ir moduliai”, importuojami iš Kambodžos, Malaizijos, Tailando ir Vietnamo.

Be to, Baltųjų rūmų pranešime teigiama, kad 2022 ir 2023 m. daugiau nei pusę naujų elektros energijos gamybos pajėgumų sudarys saulės įrenginiai ir baterijos.

Kovo 8 d. JAV valdžios institucijos uždraudė bet kokį energijos išteklių importą iš Rusijos. JAV benzino kainos smarkiai išaugo. Gegužės mėn. JAV senatoriai pradėjo svarstyti susitarimą, kuris padėtų sušvelninti šalies energetikos krizę.

Respublikonai siūlo skirti daugiamilijardinius asignavimus kovai su klimato kaita, o demokratai – panaikinti energijos gamybos JAV apribojimus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 185

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...