infa.lt

JAV patvirtino serijinio raketų paleidimo sistemų pristatymą Ukrainai

28 gegužės
16:40 2022

Serijinio raketų paleidimo kompleksas

JAV prezidento Joe Bideno administracija nusprendė nusiųsti Ukrainai ilgojo nuotolio serijinio raketų paleidimo sistemas (MLRS), praneša „The New York Times” (NYT), remdamasis oficialiais šaltiniais.

Pentagono atstovas spaudai Johnas Kirby per neseniai vykusį spaudos brifingą teigė, kad sprendimas dėl ginkluotės siuntimo dar nepriimtas.

NYT šaltinių teigimu, gali būti naudojami M31 GMLRS (Guided Multiple Launch Rocket System) paleidimo įrenginiai. Pasak vieno iš laikraščio pašnekovų, serijinio raketų paleidimo sistemos MLRS bus naujo karinės pagalbos Ukrainai paketo, apie kurį bus paskelbta kitą savaitę, dalis.

Be raketų MLRS, Ukraina gali gauti ratinių sistemų HIMARS (High Mobility Artillery Rocket Systems), kurios gali naudoti konteinerį su šešiomis GMLRS raketomis arba viena didesne valdoma raketa.

Priklausomai nuo šaudmenų, M31 GMLRS veikimo nuotolis yra nuo 70 iki 500 km, taip pat gali būti naudojama iš palydovo valdoma raketa.

Pasak NYT šaltinio, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gali jų perdavimą Ukrainai laikyti „provokuojančiu”, todėl JAV valdžia bandys apgalvoti argumentus, kaip įrodyti, kad šie šios raketų paleidimo sistemos „nesuteikia Ukrainai galimybės smogti giliai į Rusijos teritoriją”.

„Neskubėsiu skelbti sprendimų, kurie dar nepriimti, bet mes nuolat apie juos diskutuojame”, – sakė J. Kirby per brifingą, komentuodamas galimybę aprūpinti Ukrainą MLRS.

Apie Baltųjų rūmų planus artimiausiu metu paskelbti apie naują karinės pagalbos Ukrainai paketą anksčiau pranešė CNN, remdamasi keliais šaltiniais JAV administracijoje.

Kijevas prašė šių raketų paleidimo sistemų nuo pat Rusijos karinės operacijos pradžios, tačiau JAV neskubėjo patenkinti Ukrainos prašymo, baimindamosi, kad Ukraina panaudos sistemas smūgiams į Rusijos teritoriją, o tai eskaluotų konfliktą. Rusijos kariuomenės pasiekimai Donbase galėjo priversti Vašingtoną pakeisti savo poziciją.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 202

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. PASAKOS IŠ RŪSIO    -  2022-05-28, 16:50

    Pradedu spėlioti per kiek laiko žmonija susinaikins? Ar sulauksime Kalėdų, o gal tik rudens, o gal po mėnesio bepročiai sunaikins savo raketomis ne tik žmones bet ir nekaltą gyvūnijos pasaulį. Kažkaip man labiausiai gyvūnų ir gaila. Jie vieninteliai nuoširdžiai myli ir niekada neišduos savo šeimininko žmogaus, ko nepasakysi apie žmogų.Žmogus -pikta , kerštinga , godi būtybė.

    Atsakyti į šį komentarą
    • Ela    -  2022-05-29, 01:01

      100%👍. Žmogus nevertas gyventi šioje nuostabioje planetoje. Vargšai gyvūnai: kokias kančias jie kenčia dėl žmogaus beprotybės!

      Atsakyti į šį komentarą
  2. Patriotas    -  2022-05-28, 18:24

    Birželio 22. Karšta. Pain pain pain.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. VŽA    -  2022-05-29, 08:40

    Išmintingiausiai, dar karo pradžioje, pasakė gerb. prezidentė D. Grybauskaitė: „Putino karą – galima nugalėti tik karu”… Kuo esame priversti įsitikinti…
    O rūsiuose – gaila tik gyvūnų… Gaila ir dinozaurų, kurie išnyko dėl žmonių klimato šildymo…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....