infa.lt

Kinija uždaro dangų „Boeing” ir „Airbus” lėktuvams, priverstinai registruotiems Rusijoje

27 gegužės
20:43 2022
Aeroflot lėktuvas

Regis Duvignau / Reuters

Kinijos valdžios institucijos uždraudė į šalį skraidinti Rusijos oro linijų bendrovių „Boeing” ir „Airbus” orlaivius, kurie yra registruoti iš karto dviejose jurisdikcijose. Apie tai pranešė Rusijos žiniasklaida..

„Radio Liberty” duomenimis, didžiąją dalį Rusijos oro linijų lėktuvų parko sudaro Vakarų nuomotojams priklausantys orlaiviai, kurie iki kovo mėn. buvo įregistruoti Vakarų jurisdikcijose.

Rusijai įsiveržus į Ukrainą, JAV ir Europos Sąjunga uždraudė nuomoti ir tiekti Rusijoje naudojamų orlaivių atsargines dalis, kaip Rusijos invazijos įvestų sankcijų dalį.

Kovo 24 d. Rusijos oro transporto bendrovės atsisakė grąžinti daugiau kaip 500 orlaivių Vakarų lizingo kompanijoms. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas leido juos registruoti Rusijoje, todėl lėktuvai buvo registruoti du kartus.

Jie vadinami Rusijoje priverstinai įregistruotais lėktuvais – faktiškai lėktuvai buvo atimti iš lizingo kompanijų, o viena iš lizingo bendrovių jau kreipėsi į teismą dėl 3,5 mlrd. dolerių išieškojimo iš Rusijos už lėktuvus.

Gegužės mėnesį Kinija pareikalavo visų į šalį skraidančių oro transporto bendrovių atnaujinti savo elektroninius dokumentus. Kai Rusijos vežėjai tai padarė, jų buvo paprašyta pateikti duomenis, patvirtinančius, kad importuoti lėktuvai buvo išregistruoti Vakarų jurisdikcijose.

Bendrovės negalėjo pateikti tokių dokumentų, todėl Kinija uždraudė tokių orlaivių skrydžius į savo teritoriją pagal tarptautinę aviacijos teisę.

Ne tik Kinija orlaiviams kelia skaidrumo reikalavimus, susijusius su registracija. RBC pašnekovai teigia, kad Turkija taip pat neleidžia į savo teritoriją įskristi lėktuvams su dviguba registracija.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 286

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...