infa.lt

B.Džonsonas pasiūlė V.Zelenskiui „slaptą planą” – alternatyvą Europos Sąjungai

27 gegužės
19:44 2022
Volodymyras Zelenskis ir Boirisas Džonsonas

nuotr: V.Zelenskio Telegram kanalas

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas pasiūlė Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui įsteigti naują tarptautinį aljansą, jei ES vilkins šalies priėmimo į savo gretas procesą. Apie tai pranešė didžiausias Italijos laikraštis „Corriere della sera”.

B. Johnsono „slaptajame plane” siūloma nauja politinių, ekonominių ir karinių aljansų sistema – alternatyva ES, kuri suvienytų šalis, nepatenkintas ES politika ir Vokietijos veiksmais, atsakant į Rusijos karinę agresiją.

Leidinys praneša, kad Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas „audžia savo tinklą jau daugiau nei mėnesį”.

Šiam aljansui vadovaus Jungtinė Karalystė, o be Ukrainos, jam priklausys Lenkija, Estija, Latvija ir Lietuva, o vėliau ir Turkija.

Savo ruožtu, Ukrainos valdžios institucijos dar nepateikė konkrečios pozicijos dėl Londono iniciatyvos, tačiau ir neatmetė jos.

Volodymyras Zelenskis dabar laukia Europos viršūnių susitikimo, kuriame bus sprendžiamas Ukrainos kandidatūros į ES likimas. Jis vyks birželio 23 d.

Jei atsakymas bus neigiamas, Ukrainos prezidentas gali rimtai vertinti Johnsono alternatyvą, mano „Corriere della Sera” žurnalistai.

Primename, kad praėjusių metų rugsėjį kilo diplomatinis skandalas dėl naujojo gynybos aljanso AUCUS, kurį sudarė Jungtinė Karalystė, Australija ir JAV.

Prancūzija, praradusi daugiamilijardinę sutartį dėl povandeninių laivų tiekimo Kanberai, pavadino tai „smūgiu į nugarą” ir pirmą kartą atšaukė konsultacijoms savo ambasadorius iš  JAV ir Australijos.

Kinija aštriai kritikavo aljansą ir pavadino jį „pasenusio Šaltojo karo mentaliteto” produktu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 334

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. PASAKOS IŠ RŪSIO    -  2022-05-27, 21:15

    Sudie razume-taip pasakytų mano šviesaus proto išėjęs anapilin senelis. Jis pergyveno karą, badą, tremtį. Šita naujoji žmonijos fauna nori karo, tiesiog geidžia jo kaip kažkokio gėrio. O juk norintys kariauti gali ir eiti pasiėmę kartu savo šeimas, vaikus ,anūkus, žmonas, meilužes ir net savo senus tėvus.Pirmyn. Gal praeis geidulys. Kodėl turi žūti jauni žmonės, kurie nori kurti šeimas, auginti vaikus?Kažkokie bepročiai kursto karus, juos kuria bet patys nekariauja, o šiltuose pataluose vartosi ir gerai įmitę džiaugiasi gyvenimu savo šeimose. Šėtonas valdo pasaulį, tikintiems Dievą ir gyvenantiems pagal jo įsakymus meilėje ir taikoje jau žemėje vietos nebelieka.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Myndė    -  2022-05-27, 21:29

    Reiktų mažiau kalbėti, greičiau veikti – nes vienas „kandidatas” paskutines dienas gyvuoja. Gal ir gerai.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. VŽA    -  2022-05-28, 06:18

    ES karinę galią labai gerai apibūdino Lukošenka: „Kol jie (ES – supuvusi ir iškrypusi) atsibūs, tai mes jau būsime prie Lamanšo”… Intriguojantis pasiūlymas kurti naują POLITINĮ, EKONOMINĮ ir KARINĮ aljansą (sąjungą). Kur valstybės būtų tikrai nepriklausomos, jose galiotų tik tų valstybių Konstitucija ir įstatymai. Niekas iš viršaus nediktuotų įteisinti iškrypimus, narkotikus ir t.t…

    Atsakyti į šį komentarą
    • Hm    -  2022-05-28, 09:11

      Arestovičius, Dūda ir kiti jau kalba apie naująjį politinės ir karinės galios centrą Europoje ir pasaulyje, tai sukasi apie buvusią LDK teritoriją – tai šalys paminėtos straipsnyje ir šalia esančios + Čekija, Slovakija, Rumunija, gal dar Bulgarija, Slovėnija ar dar kai kurios Balkanų šalys, o gal ir Suomija, Švedija. Beje šis galios centras gali susidaryti ir pačioje ES kai bus priimta Ukraina. Viena pusė geyropa kita pusė už pamatines šeimos vertybes…

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...

ant briaunos dar gali nukristi...