infa.lt

Iranas su Rusija rado kaip apeiti Vakarų sankcijas pasinaudodami barteriniais mainais

27 gegužės
12:59 2022
Dujų turbina

nuotr. mobil.com

Iranas ir Rusija gali sudaryti svarbius barterinių mainų susitarimus, kad palengvintų abiejų šalių prekybą, įskaitant planą, pagal kurį Iranas galėtų importuoti plieną iš Rusijos mainais į automobilių dalių ir dujų turbinų eksportą į šią šalį, rašo PressTV.

Irano prekybos ir pramonės ministras Reza Fatemi Amin ketvirtadienį pareiškė, jog Iranas naudosis barterine prekyba su Rusija, kad užtikrintų žaliavų tiekimą savo metalų ir kasybos sektoriui.

Kalbėdamas Teherane vykstančioje Irano ir Rusijos jungtinėje ekonominio ir prekybinio bendradarbiavimo komisijoje, R. Fatemi Amin sakė, kad Iranas, norėdamas patenkinti didėjančią vidaus paklausą, turės iš Rusijos importuoti metalo žaliavas, pavyzdžiui, cinką, šviną ir aliuminio oksidą.

Tuo pačiu jis sakė, kad Iranas ir Rusija susitarė sudaryti barterinių mainų susitarimus dėl tam tikrų prekių ir žaliavų, įskaitant rusišką plieną.

Ministras kalbėjo, kad Iranas galės eksportuoti į Rusiją automobilių dalis ir dujų turbinas mainais už Rusijos plieno importą.

Jis pažymėjo, kad kai kurios Irano bendrovės pasirašė susitarimus tiekti arba remontuoti dujų turbinas Rusijos elektrinėse.

Iranas ir Rusija planuoja didinti dvišalę prekybą, nes siekia kompensuoti JAV sankcijų, taikomų jų ekonomikoms, poveikį.

Irano naftos ministras Javadas Owji, vienas iš Irano ir Rusijos ekonominio ir prekybinio bendradarbiavimo komisijos pirmininkų, trečiadienį sakė, kad metinė abiejų šalių ekonominių ryšių vertė gali padidėti beveik 10 kartų ir pasiekti 40 mlrd. dolerių.

Owji tai pareiškė po susitikimo Teherane su Rusijos Ministro Pirmininko pavaduotoju Aleksandru Novaku, kurio metu abu pareigūnai pasirašė svarbius bendradarbiavimo susitarimus energetikos ir bankininkystės klausimais.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 188

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Patriotas    -  2022-05-27, 13:32

    :D. Vakarų ped..stija iš..likino juos pačius. Nacionalinės kariuomenės turi perimti valstybių kontroles kitaip visi bus utilizuoti Ukrainos poligone ir bus pasiektas globalistų planas – vieno pasaulio valdžia. Tribunolai už valstybių išdavystes turi įvykti.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Hm

Kaip Tadas Blinda sakė - geriau tris dienas karaliauti, nei visą gyvenimą ubagauti......

Tarytum savo mintis skaityčiau... Ačiū...

Avulis jau pasirūpino savo viešbutko apygvendinimu....

apmokės Lietuva. Nusimausim paskutinius triusikus ir išlaikysim 5 štukas fokiečiukų....

viskas gerai, tik nereikėjo pasiduoti spaudimui, ir palikti mirties bausmę....

Aišku, kad neras. Nelabai ir ieškos. Labai ilgai ir kantriai lojant, gal neapsikentę atsiųstų rusai....

Va kokios sumos Ukrainoje sukasi. Va kaip ten ministrui rūpi valstybė. Svarbiausia prisigrobti sau....