infa.lt

Lukašenka kuria Pietų operatyvinę vadovybę Ukrainos kryptimi: „kaip mes sakome, naujas frontas”

27 gegužės
06:50 2022
A. Lukašenkos karo taryba

BELTA nuotr.

Dabartinis Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad šalies ginkluotosiose pajėgose būtina sukurti pietinės krypties operatyvinę vadovybę, ir išleido atitinkamą įsakymą, pranešė naujienų agentūra „Belta”.

„Deja, atsidarė, kaip mes sakome, nauja kryptis, naujas frontas, ir mes negalime į tai nekreipti dėmesio. Laikas mus taip greitai pastūmėjo, kad turime nedelsiant sukurti šią operatyvinę kryptį. Kartu su vakarų, šiaurės vakarų ir pietiniu sparnais”, – sakė A. Lukašenka Gynybos ministerijoje vykusiame pasitarime dėl karinio saugumo.

Pasak jo, karinis spaudimas Baltarusijai „bus daromas per Lenkiją, Lietuvą, Latviją ir ten dislokuotus NATO karius, taip pat per karo veiksmų Ukrainoje palaikymą ir eskalavimą”.

A. Lukašenka taip pat pabrėžė, kad būtina aptarti aktualius klausimus, susijusius su ginkluotųjų pajėgų tolesnio vystymosi krypčių koregavimu dabartinėmis sąlygomis. „Pabrėžiu: koregavimu”, – pažymėjo jis.

„Įvykiai kaimyninėse šalyse liudija, kad Baltarusijos kariniam saugumui kylančios grėsmės keičiasi labai dinamiškai. Keičiasi požiūris į karinės jėgos panaudojimą ir ginkluotos kovos metodus”, – sakė A. Lukašenka.

Apie galimą Baltarusijos dalyvavimą Rusijos karinėje invazijoje Ukrainoje kalbama praktiškai nuo pat karo pradžios. Aišku, Lukašenka vengia perspektyvos sulaukti dar vieno Vakarų sankcijų paketo už „Baltarusijos fronto” atidarymą Ukrainos teritorijoje, tačiau jis pernelyg priklausomas nuo savo „didžiojo brolio” Rusijos, kad galėtų neribotai išsisukinėti.

Ukrainos karinių pajėgų generalinio štabo duomenimis, Baltarusija jau dislokuoja papildomus dalinius pasienyje su Ukraina ir vykdo žvalgybą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 212

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. VŽA    -  2022-05-27, 06:58

    Ukrainiečiai, iš Vakarų gavę naujausią ginkluotę, Lukošenkos „pasiuntinius pakrikštys” vos peržengus Ukrainos valstybinę sieną… O sankcijos – nualins jo privatizuotą Baltarusiją…

    Atsakyti į šį komentarą
    • katalikas    -  2022-05-27, 08:21

      Banderos už kolaboravimą su Vakarų satanistais gaus pelnytą bausmę – garantuotai neteks Juodosios jūros, o gal ir visko neteks. Iškrypėlis VŽA gali ruoštis vežti Landsbergio sausainius tatuirutiems „Azovo” klounams-žmogžudžiams į Rusijos kalėjimus.

      Atsakyti į šį komentarą
      • Hm    -  2022-05-27, 08:29

        Tau kaip pakalikui xuilo jau vietoje Kristaus, o rusijos kariai kurie žudo, plėšia, prievartauja, vagia kaip apaštalai ir šventieji…

        Atsakyti į šį komentarą
  2. PASAKOS IŠ RŪSIO    -  2022-05-27, 08:30

    Ačiū ačiū ačiū -užsienio ministeriui garbiukui. Jis sugebėjo Baltarusiją nustumti putinui į glėbį.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...