infa.lt

„YouTube” pašalino daugiau nei 9.000 kanalų, susijusių su karu Ukrainoje

24 gegužės
08:30 2022
Youtube - turinys neprieinamas

youtube nuotr.

„YouTube” pašalino daugiau kaip 70 000 vaizdo įrašų ir 9 000 kanalų, susijusių su karu Ukrainoje, nes buvo pažeistos turinio gairės, įskaitant vaizdo įrašų, kuriuose invazija vadinama „išlaisvinimo misija”, pašalinimą, rašo Guardian.

Ši vaizdo turinio talpinimo platforma yra labai populiari Rusijoje, kur, skirtingai nei kai kurios panašios platformos JAV, ji nebuvo uždaryta, nepaisant to, kad joje skelbiamas opozicijos veikėjų, tokių kaip Aleksejus Navalnas, turinys. Be to, „YouTube” galėjo veikti Rusijoje, nors ir buvo imtasi griežtų priemonių prieš prokremlišką turinį, kuris pažeidė gaires, įskaitant didelių smurtinių įvykių politiką, draudžiančią neigti ar menkinti karinę invaziją.

Nuo karinio konflikto Ukrainoje pradžios vasario mėn. „YouTube” naikino kanalus, įskaitant prokremliško žurnalisto Vladimiro Solovjovo kanalą. Pastaraisiais mėnesiais su Rusijos gynybos ir užsienio reikalų ministerijomis susijusių kanalų veikla taip pat buvo laikinai sustabdyta dėl to, kad jie karą apibūdino kaip „išlaisvinimo misiją”.

„YouTube” vyriausiasis produktų vadovas Nealas Mohanas sakė: „Turime didelių smurtinių įvykių politiką, kuri taikoma tokiems dalykams, kaip didelių smurtinių įvykių neigimas: nuo Holokausto iki Sandy Hook. Ir, žinoma, tai, kas vyksta Ukrainoje, yra didelis smurtinis įvykis. Todėl pasinaudojome šia politika ir ėmėmės precedento neturinčių veiksmų.”

Interviu „Guardian” Mohanas pridūrė, kad „YouTube” naujienų turinys apie konfliktą vien Ukrainoje sulaukė daugiau nei 40 mln. peržiūrų.

„Pirmoji ir tikriausiai svarbiausia atsakomybė – užtikrinti, kad žmonės, ieškantys informacijos apie šį įvykį, galėtų gauti tikslią, kokybišką ir patikimą informaciją „YouTube”, – sakė jis. „Autoritetingų kanalų lankymas mūsų platformoje labai išaugo, žinoma, Ukrainoje, taip pat aplinkinėse šalyse, Lenkijoje, taip pat pačioje Rusijoje.”

YouTube” nepateikė pašalinto turinio ir kanalų pasiskirstymo, tačiau Mohanas sakė, jog didžioji jų dalis atspindėjo Kremliaus pasakojimus apie invaziją. „Neturiu konkrečių skaičių, bet galite įsivaizduoti, kad daugelį jų sudaro naratyvai, kuriuos pateikia Rusijos vyriausybė arba Rusijos vyriausybės vardu veikiantys Rusijos veikėjai”, – sakė jis.

Skaičiuojama, kad Rusijoje „YouTube” turi 90 mln. vartotojų, nors šioje šalyje nebeleidžiama skelbti reklamos. Dėl tokio „YouTube” patronuojančiosios bendrovės „Google” sprendimo protestavo A. Navalnas, kuris teigė, kad gerai nukreiptos reklamos padeda kovoti su Kremliaus propaganda.

„YouTube” išlieka didžiausia vaizdo įrašų dalijimosi svetainė, veikianti pačioje Rusijoje, – sakė Mohanas. „Taigi „YouTube” yra vieta, kur Rusijos piliečiai gali gauti necenzūruotos informacijos apie karą, įskaitant daugelį tų pačių autoritetingų kanalų, kuriuos mes visi galime pasiekti už šalies ribų. Išliekame svarbia platforma patiems Rusijos piliečiams, nes ši krizė toliau vystosi.”

Praėjusią savaitę Rusijos skaitmeninės plėtros ministras Maksutas Šadajevas pareiškė, kad šalis neblokuos „YouTube”, nepaisant ginčų dėl turinio, dėl kurių platformai buvo skirta teismo bauda už tai, kad ji nepašalino uždraustų vaizdo įrašų.

M. Šadajevas nurodė, kad populiariausios Rusijos socialinės žiniasklaidos platformos blokavimas paveiktų vartotojus. „Mes neketiname uždaryti „YouTube”, – sakė ministras. „Visų pirma, kai ką nors ribojame, turėtume aiškiai suprasti, kad mūsų naudotojai nenukentės.”

Be to, „YouTube” visame pasaulyje uždraudė kanalus, susijusius su Rusijos valstybine žiniasklaida, įskaitant „Russia Today” ir „Sputnik”. Rusijoje uždrausta naudotis „Facebook” ir „Instagram”, o prieiga prie „Twitter” buvo apribota, reaguojant į pačių platformų draudimus Rusijos valstybinei žiniasklaidai.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 189

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kuo skiriasi KGB/VSD nuo p..dos? Ogi niekuo. Vienas "neteisingas" judesys liežuviu ir tu jau subinėj!!!...

Konservatorių vykdomas manau korupcinis sandėris ir perleidimas mūsų krašto gynybos į privačias užsienio karo pramoninkų...

Manau, kad Anušauskas atsistatydino todėl, kad nesutiko su kažkokios milžinės karo kompanijos (kurios jis neįvardijo),...

Labai ačiū autoriui už pasidalinimą tomis mintimis, kurias savo galvose ir širdyse nešiojosi Universitetą kūrę...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...