infa.lt

Vyriausybė skirs besikuriantiems Lietuvoje verslams iš Ukrainos 2 milijonus eurų subsidijų

18 gegužės
17:53 2022

Aušrinė Armonaitė ir Remigijus Šimašius žadėjo padėti ekonomikai

Ukrainos verslams, kurie po šių metų vasario 24 d. nusprendė pradėti veiklą mūsų šalyje, Lietuva mokės subsidijas už įsikūrimą ir darbo vietų kūrimą. Vyriausybė trečiadienį pasitarime pritarė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pateiktai šios subsidijų priemonės koncepcijai. Iš viso subsidijoms numatoma skirti iki 2 mln. eurų.

Už verslo įsteigimą Lietuvoje numatyta vienkartinė 10 000 eurų, o už vienos naujos darbo vietos įsteigimą – 5 000 eurų subsidija. Vienam pareiškėjui gali būti skiriama subsidija ne daugiau kaip už 10 darbo vietų, skirtų pagrindinei jo ekonominei veiklai vykdyti, įsteigimą.

„Rusijos invazija į Ukrainą tapo dideliu iššūkiu Ukrainos verslams, neigiamai paveikė ir Lietuvos ekonomiką. Norime padėti atvykusiems žmonėms, kurie turi verslą Ukrainoje, pratęsti savo veiklą iš Lietuvos. Siekdami padėti Ukrainos įmonėms, kurios dabar negali tęsti veiklos savo šalyje ir ieško galimybių išsikelti į kitas valstybes, siūlysime joms subsidijas“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Pagal priemonę „Subsidijos Ukrainos verslo subjektų įsteigtoms darbo vietoms Lietuvos Respublikoje“ pareiškėju gali būti juridinis asmuo, kurį ne anksčiau kaip 2022 m. vasario 24 d. Lietuvoje įregistravo Ukrainos bendrovė.

Šios bendrovės vidutinės metinės pajamos ar turimo turto vertė per paskutinius trejus finansinius metus buvo ne mažesnė nei prašoma subsidijos suma, o darbuotojų skaičius 2021 m. pabaigoje buvo ne mažesnis nei 20.

Pareiškėjas įsipareigoja ne vėliau kaip iki šių metų lapkričio 1 d. įsteigti ne mažiau nei 10 darbo vietų, skirtų pareiškėjo pagrindinei ekonominei veiklai vykdyti.

Į subsidiją gali pretenduoti įmonės, kurių akcininkai ir jų valdybų nariai nėra įtraukti į sąrašus asmenų, kuriems taikomos bet kokios Jungtinių Tautų, Europos Sąjungos, Lietuvos, JAV ar kitos sankcijos.

Planuojama, kad priemonė startuos artimiausiu metu po koncepcijos patvirtinimo. Ją administruos VšĮ „Investuok Lietuvoje“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 145

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...