infa.lt

Igrida Šimonytė pabrėžė studentams korupcijos žalą valstybei

19 gegužės
06:30 2022

Eligijus Masiulis

Pilietinei akcijai „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“ vykstant 11-ąjį kartą, studentams skirtame susitikime įžanginį žodį tarė Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė, pabrėžusi korupcijos žalą valstybei ir kiekvienam visuomenės nariui.

„Labai dažnai, kai kalbama apie mokesčius, atskaitomybę ir taisykles, bandoma pasakyti, kad to reikia tarsi kažkokiai valstybei, tarsi tolimoms ir kažko norinčioms jos institucijoms. Bet valstybė yra mūsų sugyvenimo instrumentas, mūsų susitarimų įgyvendinimo būdas, tad akivaizdu, kad viso to reikia mums patiems.

Visi turime siekti to paties tikslo, kiekvienas savo atsakomybės ribose. Nėra taip, kad tik mokesčių mokėtojai „skolingi“ valstybei, valdžia yra skolinga mokesčių mokėtojams lygiai taip pat – skaidrumą, atskaitomybę, gebėjimą girdėti problemas, jas spręsti ir siekti, kad mūsų vertybės būtų įgyvendintos geriausiu įmanomu būdu“, – renginyje sakė premjerė.

Premjerė akcentavo, jog korupcija tirpdo visuomenės narių pasitikėjimą institucijomis ir vienas kitu, ilguoju laikotarpiu nepalikdama nė vieno laimėtojo. Tai ypač išryškėja krizių ir iššūkių valstybėse laikotarpiu, kuomet reikalingas kūrybingas atsakas ir visuomenės solidarumas.

„Verslas remiasi žmonių talentais, iniciatyvumu, kūrybiškumu, išmintimi. Visa tai atsiranda iš kvalifikuotų darbuotojų, kokybiškų paslaugų, geros infrastruktūros. Šis bendrasis gėris yra tai, kas turi labai didelę įtaką ir verslui bei jo perspektyvoms.

Šešėlio trumpalaikė nauda gali atrodyti akivaizdi, tačiau ilgainiui žala paliečia visus. Todėl labai svarbu, kad studentai, kurie yra būsimi darbdaviai ir darbuotojai, šias sąsajas suprastų ir pamatytų“, – kalbėjo Ministrė Pirmininkė.

Kasmetinės akcijos „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“ metu atkreipiamas dėmesys į korupcijos prevencijos svarbą, skaidrumo ir atsakingumo nuostatų ugdymą, diskusijomis ir renginiais siekiama padėti suprasti, kaip gyventojai gali prisidėti prie šešėlinės ekonomikos mažinimo, telkti valstybės, verslo ir visuomenės lyderius reikalingų sprendimų įgyvendinimui.

infa.lt komentaras:

Korupciją nesudėtinga išnaikinti – tereikia ją pervadinti paskola. Ką džiugiai palaikė dabar išteisintos teisiamos partijos pirmininkė, kuri tuo pačiu yra ir Seimo pirmininkė bei dalis kitų politikų. Įdomiausia, kad tiek dešimtmečių kovojant su korupcija, nėra nė vieno nuteisto už ją politiko – tai tarsi rodo, jog korupcijos iš esmės Lietuvoje nėra, tik tada neaišku apie ką studentams pasakoja premjerė I Šimonytė?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 158

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. VŽA    -  2022-05-19, 07:25

    Labai geras infa.lt komentaras.
    Korupcija – kai įtariama opozicija. Jeigu valdantieji, tai jie dirba Lietuvos žmonių gerovei… Kaip vadinosi sovietmečiu: dirbantiesiems prašant…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Edita    -  2022-05-19, 07:59

    Orveliška tikrovė. Tikri 1984-ieji. Didžiausi kertiniai korupcijos akmenys kalba apie korupciją kaip apie kažką, kas esą su jais pačiais niekaip nesusiję. Tačiau kas iš tiesų laikosi ant jų sprendimų, priedangos ir paramos.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Dabar į pasaulį žvelgiama per išangę, ne per akį...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...