infa.lt

G7 žada patraukti atsakomybėn V. Putiną ir kitus jo bendrininkus už jų pradėtą karą Ukrainoje

09 gegužės
06:50 2022

Po sekmadienį įvykusio virtualaus G7 grupės susitikimo su Ukrainos prezidentu V. Zelenskiu metu, buvo pagarsintas oficialus grupės komunikatas, kuriame pagrindinė pareikšta mintis – pasiryžimas ir toliau ginti Ukrainos nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą.

Prasideda jis nuo pagarbos pareiškimo žuvusiems kovoje prieš vokiečių fašistus Antrajame pasauliniame kare, įskaitant Vakarų sąjungininkus ir Sovietų Sąjungą.

Tačiau, rašoma toliau, „praėjus 75 metams Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir jo režimas nusprendė įsiveržti į Ukrainą ir surengti neišprovokuotą agresijos karą prieš suverenią šalį. Jo veiksmai daro gėdą Rusijai ir istorinėms jos žmonių aukoms. Nuo 2014 m. įsiverždama į Ukrainą ir vykdydama veiksmus joje, Rusija pažeidė tarptautinę taisyklėmis grindžiamą tvarką, ypač JT chartiją, kuri buvo sukurta po Antrojo pasaulinio karo, siekiant apsaugoti vėlesnes kartas nuo karo rykštės”.

Komunikate pabrėžiamas Ukrainos prezidento pasiryžimas kovoje prieš agresorių ir išreiškiama pagarba V.Zelenskiui, už jo šalies indėlį į drąsią Ukrainos suvereniteto ir teritorinio vientisumo gynybą ir jos kovą už taikią, klestinčią ir demokratinę ateitį,

Ir skelbiamas patikinimas visokeriopai remti Ukrainą jos kovoje:

„Šiandien mes, G 7, patikinome Prezidentą V. Zelenskį, kad ir toliau esame pasirengę imtis tolesnių įsipareigojimų padėti Ukrainai užtikrinti jos laisvą ir demokratinę ateitį, kad Ukraina galėtų apsiginti dabar ir atgrasyti nuo būsimų agresijos aktų. Šiuo tikslu toliau teiksime nuolatinę karinę ir gynybinę pagalbą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, toliau remsime Ukrainą ginant jos tinklus nuo kibernetinių incidentų ir plėsime bendradarbiavimą, įskaitant bendradarbiavimą informacijos saugumo srityje. Toliau remsime Ukrainą didinant jos ekonominį ir energetinį saugumą”.

Kalbant apie finansinę paramą – Ukrainai bus sukurtas specialus solidarumo paramos fondas, taippat raginama partnerius ir palaikančiuosius prisidėti prie šios paramos

Apie teisines pasekmes:

„Palankiai vertiname ir remiame šiuo metu atliekamą darbą, įskaitant Tarptautinio baudžiamojo teismo prokuroro, Jungtinių Tautų Žmogaus teisių tarybos įgaliotos nepriklausomos tyrimo komisijos ir Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos ekspertų misijos atliekamą tyrimą ir įrodymų rinkimą šiuo [karo nusikaltimų] klausimu.”

Žadama ir toliau priešintis dezinformacija sklindančiai iš Rusijos šaltinių:

„Toliau priešinsimės Rusijos dezinformacijos strategijai, kuria sąmoningai manipuliuojama pasaulio, taip pat ir Rusijos, visuomene, tikintis užglaistyti Rusijos režimo kaltę dėl šio karo”

Taip pat bus taikomos tolesnės sankcijos Rusijai, siekiant apsunkinti galimybę finansuoti šį karą:

„Mes ir toliau taikysime griežtas ir neatidėliotinas ekonomines sankcijas Prezidento Putino režimui už šį nepateisinamą karą. Kolektyviai įsipareigojame imtis toliau nurodytų priemonių, atitinkančių mūsų atitinkamas teisines institucijas ir procesus:”

Žadama atsisakyti Rusijos energetikos šaltinių, tačiau taip, kad pasaulis turėtų laiko susirasti alternatyvius energetikos šaltinius, papildomai stengiantis pereiti prie alternatyvių energijos šaltinių.

Taip pat įsipareigojama siekti atkirsti Rusiją nuo jos paslaugų teikimo , siekiant sustiprinti Rusijos izoliaaciją.

Toliau detalizuojama apie toliau tęsiamas sankcijas Rusijos bankams, jos fiziniams ir juridiniams asmenims, taip pat kviečiant prie sankcijų prisidėti kitas valstybes.

Komunikate V. Putinas raginamas nutraukti Ukrainos grūdų eksporto blokadą, nes tai pasauliui gresia bado pasekmėmis:

„Prezidento V. Putino karas prieš Ukrainą kelia didelę įtampą pasauliniam aprūpinimui maistu. Kartu su Jungtinėmis Tautomis raginame Rusiją nutraukti blokadą ir visus kitus veiksmus, kurie dar labiau trukdo Ukrainos maisto produktų gamybai ir eksportui, laikantis jos tarptautinių įsipareigojimų. Jei to nepadarys, tai bus laikoma išpuoliu prieš pasaulio aprūpinimą maistu.”

Pažadama patraukti V. Putiną atsakomybėn už tai ką jis ir bendrininkai padarė, tuo iš esmės tik padidinant jo pasiryžimą kovoti iki galo (klausimas – kieno galo, jo ar viso pasaulio?):

„Mes dėsime visas pastangas, kad Prezidentas V. Putinas ir šios agresijos sumanytojai bei bendrininkai, įskaitant A. Lukašenkos režimą Baltarusijoje, atsakytų už savo veiksmus pagal tarptautinę teisę. Šiuo tikslu toliau dirbsime kartu su savo sąjungininkais ir partneriais visame pasaulyje.”

Pabaigai pažymimas pasiryžimas neleisti V.Putinui laimėti karo prieš Ukrainą:

„Mes ir toliau esame vieningi, nes esame pasiryžę neleisti, kad prezidentas V. Putinas laimėtų savo karą prieš Ukrainą”.

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 200

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Kad    -  2022-05-09, 08:25

    ne tuos kaltina!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai tegul seimas parodo pavyzdį, visi seimūnai į Ukrainą ir kuo greičiau...

smulki info apie tikruosius pasaulio šeimininkus: web.archive.org/web/20211227085927/http://chuckmaultsby.com/index.html...

Pasirengęs siųsti ją na..ui, bet jos orientacija abejotina…gali neiti....

Mano manymu, ji visiška idiotų. Va kas įvyksta, jai prie valdžios prileidžiamos bevaikės senmergės. Jai...

Kad sankcijos yra ne Rusijai, bet tiems durneliams, kurie jų laikosi......

A5

Klaunui pradejo demesio trukti :)...

A5

Dabar Vakarai kelia gamybos pramone i Vietnama, Malazija vel lipdami ant to pacio greblio bet...