infa.lt

Kodėl granulinės šildymo sistemos yra laikomos vienu iš pačių geriausių pasirinkimų gyvenamųjų patalpų šildymui?

09 gegužės
17:26 2022

Granulės

Granulinės šildymo sistemos – inovatyvus, efektyvus bei ekonomiškas būdas šildyti namus. Dažnai gyventojai, norintys įsirengti arba atnaujinti jau turimą šildymo sistemą ieško pačių geriausių bei jiems priimtiniausių sprendimų. Turint omenyje, jog šių sprendimų šiandien yra tikrai nemažai, natūralu, jog tinkamiausio varianto paieškos gali užtrukti kiek ilgiau.

Dalis gyventojų kreipiasi pagalbos į šildymo sistemų specialistus, tuo tarpu kiti ieško jiems tinkamiausio sprendimo patys. Akivaizdu, jog šildymo sistemos savarankiškai ieškantiems žmonėms tenka apgalvoti begalę dalykų, tokių kaip šildymo sistemos tipas, pilnavertiškam jos veikimui būtinų papildomų komponentų įdiegimas, tam tikrai šildymo sistemai pritaikyto kuro kaina ir dar daugiau. Vis dėlto ne visuomet savarankiškai ieškantiems tinkamiausios šildymo sistemos pavyksta apgalvoti visas būtinas smulkmenas.

Kodėl verta rinktis granulinę šildymo sistemą?

Pastaruoju metu šildymo sistemų specialistai vis dažniau žmonėms siūlo būtent granulinius šildymo katilus. Visų pirma, šio tipo šildymo sistemos išlaikymas yra gana pigus, todėl jos yra laikomos tikrai ekonomišku pasirinkimu. Žinoma, granulių kaina priklauso nuo kokybės, tačiau net ir renkantis aukščiausios kokybės granules, šaltuoju metų laiku per daug ploninti piniginės tikrai nereikės. Kad pavyktų aiškiau suprasti preliminarią granulinių šildymo sistemų išlaikymo kaina, ją galima palyginti su dujinio šildymo kainomis. Įprastai gyvenamųjų patalpų šildymas šiuo biokuro produktu nekainuoja daugiau nei šildymas dujomis.

Taip pat svarbu paminėti ir kitas teigiamas savybes, kurias suteikia granulinės šildymo sistemos. Viena tokių – ekologiškumas. Medžio granulės yra biokuro produktas, priklausantis atsinaujinančių energijos šaltinių segmentui. Tuo tarpu degimo metu granulės neišskiria daug aplinkai ar žmogui kenksmingų medžiagų. Šiandien žmonės vis labiau vertina ekologiškumą, todėl ši savybė tikrai vaidina svarbų vaidmenį.

Patogumas, kurį gali užtikrinti granuliniai katilai

Kaip ir dauguma kitų inžinerinių įrenginių, granuliniai katilai taip pat gali tarpusavyje skirtis tiek savo kokybe, tiek ir funkcionalumu. Kalbant apie funkcionalumą, populiariausi yra būtent automatiniai katilai. Priešingai nei rankiniai, automatiniai granuliniai katilai turi galimybę užpildyti krosnį granulėmis automatiškai. Tai reiškia, jog namus šildantiems gyventojams nereikia rankiniu būdu pildyti krosnies biokuru. Svarbu paminėti ir tai, jog automatiniai katilai taip pat gali automatiškai uždegti arba užgesinti krosnyje esančias granules priklausomai nuo to, kokią temperatūrą namuose yra norima išgauti.

Gana dažnai apie granulinio katilo įsigijimą galvojantys gyventojai mano, jog šio tipo šildymo sistemas reikia valyti gana dažnai. Nors būtino katiluose besikaupiančių pelenų valymo dažnumas priklauso nuo to, kokiu intensyvumu jie yra kūrenami, tačiau vidutiniškai šildymo sezonu valymas yra atliekamas kartą per savaitę. Tuo tarpu kitais metų laikais, kuomet namai yra šildomi mažiau, pelenus gali tekti valyti gerokai rečiau.

Granulinių šildymo sistemų efektyvumas

Kaip jau buvo minėta anksčiau, granulinės šildymo sistemos specialistų yra laikomos iš tiesų efektyviomis. Svarbu pabrėžti tai, jog granulinių šildymo sistemų efektyvumas slypi būtent medienos granulių savybėse. Visų pirma, šis biokuro produktas yra pagamintas iš itin sauso bei gerai smulkinto medžio. Ne paslaptis, jog sausa bei smulki mediena degimo metu išskiria tikrai nemažai šilumos. Milžinišką įtaką degimo metu išsiskiriančios šilumos kiekiui daro ir pačios granulės struktūra. Įprastai granulės yra gaminamos smulkintą bei išdžiovintą medieną stipriai supresuojant. Stiprus pjuvenų ir dulkių suspaudimas padeda užtikrinti tai, jog granulėse nebūtų jokių pašalinių oro tarpų. Tai leidžia granulėms degti ilgai bei šio degimo metu išskirti itin didelius kiekius šilumos.

 

 

 

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 148

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

>> Baltijos šalys pranešė, kad nedalyvaus, tačiau jos nebuvo kviestos. Dvarniaškės gali paskalyti ir namie...

A

Reikėjo Vakarams galvoti apie tai dar septyniasdešimtaisiais,kada gobšumo apakinti ir siekdami viršpelnių visą gamybą pervedė...

Pandoros skynia pamažu atsiveria... Pasekmės bus skaudžios visoms ekonomikoms... Tik gaila, kad priėmę tokius sprendimus...

Tai pindosai jau vakar pripažino......

tai su kuo kariaus gal su marsiečiais,nes kariniam pramoniniam kompleksui reikia užsakymų...

malonu kad ant pasaulio dar yra blaiviai mąstančių...