infa.lt

Vokietija apsigalvojo ir rems Rusijos naftos embargą

02 gegužės
08:25 2022

Europos Sąjunga planuoja naujas sankcijas Rusijai, sekmadienį žurnalistams pranešė Briuselio informatoriai. Tikėtina, kad šios naujos sankcijos apims viso bloko embargą Rusijos naftai, rašo DW, remdamasis šaltiniais.

Ši priemonė jau keletą savaičių laikoma svarbiausia, kad būtų galima iš tikrųjų sužlugdyti Rusijos prezidento Vladimiro Putino karinę mašiną, tačiau ją stabdė kelių ES valstybių narių, įskaitant Vokietiją, delsimas.

Tačiau, dabar vyriausybiniai šaltiniai Vokietijos naujienų agentūrai dpa pranešė, kad kanclerio Olafo Scholzo administracija pagaliau pasirengusi paremti naftos draudimą.

Dar vienas posūkis

Tai būtų jau antrasis Scholzo politinis posūkis per kelias savaites, kai Vokietija, prieš tai atsisakiusi tą daryti, po daugiau nei mėnesį trukusio tarptautinio spaudimo paskelbė, kad siųs tankus į Ukrainą.

Pasak ekonomikos ministro Roberto Habecko, vos per aštuonias savaites Vokietijai pavyko gerokai sumažinti savo priklausomybę nuo rusiškos naftos. Prieš vasario pabaigoje prasidėjusią Rusijos karinę invaziją į Ukrainą, Vokietija buvo priklausoma nuo Rusijos, kuri tenkino 35 % jos energijos poreikių. Dabar, pasak R. Habecko, šis rodiklis sumažėjo iki 12 %.

Jei Berlynas pakeis kursą, viešai nepritarusios embargui liks tik Italija, Austrija, Vengrija, Slovakija, Ispanija ir Graikija. Manoma, kad iš šių šalių ir toliau tvirtai priešinsis Vengrija.

Nors ES jau susitarė nutraukti rusiškų anglių importą, su Ukraina ar Rusija besiribojančios šalys, pavyzdžiui, Lenkija ir Baltijos valstybės, taip pat ragina uždrausti naftos importą.

Pasak Prancūzijos naujienų agentūros AFP, naftos embargas greičiausiai bus pateiktas svarstyti trečiadienį per ambasadorių aukščiausiojo lygio susitikimą Briuselyje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 126

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tarytum savo mintis skaityčiau... Ačiū...

Avulis jau pasirūpino savo viešbutko apygvendinimu....

apmokės Lietuva. Nusimausim paskutinius triusikus ir išlaikysim 5 štukas fokiečiukų....

viskas gerai, tik nereikėjo pasiduoti spaudimui, ir palikti mirties bausmę....

Aišku, kad neras. Nelabai ir ieškos. Labai ilgai ir kantriai lojant, gal neapsikentę atsiųstų rusai....

Va kokios sumos Ukrainoje sukasi. Va kaip ten ministrui rūpi valstybė. Svarbiausia prisigrobti sau....