infa.lt

Kinija teigia „stiprinsianti strateginį bendradarbiavimą“ su Rusija, kad ir kas būtų

21 balandžio
06:40 2022

Kinijos užsienio reikalų ministerija, vykstant Rusijos karinei invazijai Ukrainoje, pareiškė, kad Pekinas „stiprins strateginį koordinavimą“ su Maskva, kad ir kas bebūtų, praneša „The Insider“.

Leidinio teigimu, atitinkamą pareiškimą Kinijos užsienio reikalų viceministras Le Yucheng padarė pirmadienį susitikęs su Rusijos ambasadoriumi Kinijoje Andrejumi Denisovu.

„Kad ir kaip keistųsi tarptautinis kraštovaizdis, Kinija ir toliau stiprins strateginį koordinavimą su Rusija, siekdama abipusiai naudingo bendradarbiavimo, kartu su ja ginti mūsų bendrus interesus, skatinti naujo tipo tarptautinių santykių ir tarptautinės bendruomenės, turinčios bendrą požiūrį į žmonijos ateities viziją, kūrimą.“, – cituoja „The Insider“ Le žodžius.

Laikraščio teigimu, aukštas Kinijos pareigūnas susitikimo metu pažymėjo, kad prekybos apyvarta tarp Rusijos ir Kinijos pirmąjį 2022 metų ketvirtį išaugo 30% ir pasiekė 38,2 mlrd.

Kaip pabrėžė Lae, toks augimas rodo, kad ryšiai tarp šalių pasižymi „stulbinančiu tvirtumu“.

KLR užsienio reikalų viceministro komentarai yra dar vienas Rusijos ir Kinijos aljanso stiprėjimo įrodymas, teigia „The Insider“ korespondentas.

Žurnalistas primena, jog nuo 2004 iki 2021 metų prekyba tarp šalių išaugo nuo 10,7 milijardų iki 140 milijardų. Tuo pat metu, skirtingai nei daugelis kitų šalių, pasmerkusių Rusiją dėl karinės invazijos Ukrainoje pradžios, Kinija laikosi neutralios pozicijos, pažymi autorius.

Vasario 24 dieną Rusija įvykdė karinę invaziją į Ukrainą, po ko Vakarų ir ES šalys įvedė 5 ekonominių sankcijų paketus, o po įvykių Bučoje ėmė siųsti jai sunkiąją ginkluotę, kai prieš tai tiekė tik gynybai skirtą karo įrangą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 150

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2022-04-21, 06:58

    Kinija išnaudos Rusijos silpnumą, pigiau pirks iš jos žaliavas. Pasauliui tai – nieko gero…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...