infa.lt

Gintaras Furmanavičius. Tekstas, kuris sukels šviesuomenės isteriją. Bet žinoti tokią nuomonę verta

14 balandžio
06:30 2022

Reuters

„Kadangi jo apklausų rezultatai ir toliau siekia rekordines žemumas, J. Bideno reitingų apklausos dabar atrodo taip pat baisiai, kaip ir prieš karą Ukrainoje. Dar daugiau, apklausos dėl respublikonų šansų per 2022 m. vidurio kadencijos rinkimus įveikti demokratus, atrodo kaip niekad gerai. Ukraina niekaip nepakeitė Bideno, kaip nesėkmingo veikėjo, suvokimo. Tiesą sakant, konkrečiu Ukrainos klausimu J. Bideno apklausų rezultatai yra ypač žemi, rašo Breitbart.

Taigi kas nutiko?

Kaip visi matėme pirmosiomis Rusijos įsiveržimo į Ukrainą dienomis, demokratų ir jų korporacinės žiniasklaidos sąjungininkų tikslas buvo užtvindyti naujienų ciklą isteriškais, 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę trunkančiais pasakojimais apie jų moralinį pasipiktinimą.

Invazija buvo sąmoningai nušviesta kaip didžiulis ir koordinuotas „pasipiktinimo” istorijų srautas, kuris iš naujienų ciklo išstumtų infliaciją, kriminalus, nelegalią imigraciją, dujų kainas ir pan.

Antrasis tikslas buvo sukelti tikrą moralinę paniką. Šablonas būtų tas pats, kuris buvo panaudotas siekiant sukelti tiek daug destrukcijos dėl Džordžo Floido nužudymo ir koronaviruso.

Prisiminkime, kad neužteko norėti teisingumo Džordžui Floidui. Turėjote tiesiog priklaupti prieš teroristus iš organizacijos „Black Lives Matter” ir pritarti jų riaušėms. Neužteko pasiskiepyti. Turėjote pritarti fašistiniams mandatams ir prievartiniam dvimečių vaikų terorizavimui kaukėmis.

Taip pat neužteko tikėtis, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas bus pažemintas Ukrainoje. Turite NENORĖTI Putino, NENORĖTI visų rusų ir REIKALAUTI, kad Amerika būtų „teisingoje istorijos pusėje”, kad sunaikintų Rusiją ir rusus!

Per kelias akimirkas po invazijos visi organizuotos kairės sektoriai (demokratai, neokonservatoriai, korporacinė žiniasklaida, pramogų sektorius, didysis verslas ir didžiosios technologijos) mobilizavosi, kad sukeltų šią moralinę paniką. Jie šaukė: „Gėris prieš blogį”! Tai demokratijos išsaugojimas! Kur jūsų Ukrainos vėliava?!?!?! Kur tavo neapykanta Putinui, Putino mylėtojau! Kaip jūs drįstate skaityti Tolstojų!

Taip pat matėme – ir tai buvo svarbiausia siužeto dalis – Bideną, pakeltą ant šios moralinės panikos pečių kaip mūsų karį ir gynėją. Nuo rekordinės infliacijos ir smurtinių nusikaltimų augimo naratyvas iškart pasisuko į „Nuostabusis Džo Baidenas organizuoja pasaulį prieš piktąjį Putiną”!

Apibendrinant… Dviejų dalių siužetas buvo toks: 1) manipuliuoti visuomene ir sukelti moralinę paniką, kai mums rūpėjo Ukraina ir tik Ukraina, ir 2) pristatyti J. Bideną kaip kompetentingą, stiprų, moralų karo vadą ir šio kryžiaus žygio čempioną. Rezultatas turėjo būti prezidentinis perversmas, kuris vienintelis galėjo išgelbėti Bideno prezidentavimą ir Demokratų partijos užpakalį artėjančiuose vidurio rinkimuose.

Kurį laiką atrodė, kad ši nesąmonė kai kuriuos iš mūsų gali suvilioti, bet paskui ji greitai žlugo. Tiesą sakant, viskas taip smarkiai sugriuvo; leiskite man pakartoti, kad Bidenas dėl savo elgesio su Ukraina apsivertė aukštyn kojomis. Kyla klausimas, kodėl viskas žlugo?

Viena vertus, jokie manipuliaciniai naujienų pranešimai negali sušvelninti šoko, kurį sukelia augančios kainos, ypač dujų ir maisto produktų. Infliacija žiauriai žaloja žmones. Infliacija yra rimta ir demoralizuojanti.

Antra, Joe  Bidenas, kaltindamas Putiną dėl rekordinių dujų kainų ir liepdamas mums pirkti 50 000 JAV dolerių kainuojančius elektromobilius, buvo toks kurčias, koks  niekada nebuvo  joks kitas prezidentas.

Galiausiai, nors dauguma naujosios žiniasklaidos atstovų (įskaitant ir mane) nori, kad Putinas būtų pažemintas ir kruvinas, naujoji žiniasklaida taip pat pasiūlė sveikintiną požiūrį į Ukrainą.

Visų pirma tai, kad Amerika neturi reikalo veltis į karą, kuris gali sukelti Trečiąjį pasaulinį karą. Be to, ką tik pralaimėjome 20 metų trukusį karą barbarams ožkų ganytojams, tai ką manome pasieksime prieš rusus? Svarbiausia, kad Ukraina nėra mūsų problema.

Mes ten neturime jokių nacionalinių interesų, tai kodėl leidžiame milijardus Ukrainai, o mūsų veteranai lieka be namų? Kodėl leidžiame milijardus Ukrainos sienoms apsaugoti, o mūsų sienos paliekamos atviros?

Naujosios žiniasklaidos kontrpasakojimas, ši svarbi perspektyva, kurią korporacinė žiniasklaida norėjo nutylėti savo isteriškai aidinčioje kameroje, padėjo daugeliui žmonių išsivaduoti iš dujų apšvietimo kampanijos.

Naujoji žiniasklaida taip pat pasakė milijonams žmonių, kad jie nėra vieni, kai galvojo: „Kodėl, po velnių, man turėtų rūpėti Ukraina?” Paprastai tariant, žiniasklaidos gebėjimas priversti žmones jaustis izoliuotais nebeveikia.”

Šis vertimas pirmą kartą buvo paskelbtas jo autoriaus socialinio tinklo paskyroje

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 330

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2022-04-14, 08:04

    Supuvę, iškrypę Vakarai Rusijai buvo „atidavę” Donbasą, Luganską ir Krymą. Su RŪPESČIU būtų „atidavę” ir visą Ukrainą, jeigu okupantai per 3 dienas būtų užėmę… Tik, kai antras mėnuo didvyriška Ukrainos tauta laikosi, Vakarai pradėjo rūpintis jau ir ginklais tiekti užpultiesiams…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Mintį supratau, tačiau nesutinku. Na Rusija, lyginant su JAV protu gal ir nespindi, tačiau tikrai...

Reaguodamas į paskutinį tamstos sakinį klausiu: kokius sąjungininkus paliko Baidenas Afganistane??...

Savo karių siuntimas į Ukrainą - tai veikimas Putino naudai. Siunčiant kad ir nedidelę kuopą...

Šis konfliktas yra sukeltas bendru veikimu Bideno vyriausybės, Izraelio vyriausybės ir Irano. Manau šis konfliktas...

vieną kartą baikite šūdą malti,eikite balsuoti...

"Izraelis" vykdo genocidą Gazoje JAV finansuojamas ir apginkluojamas. Gėda apie tai tylintiems!...

Gražiai nusiplauna rankas nuo nevykusio projekto...