infa.lt

Putinas pašalino nepalaikiusius karo mokslininkus iš tarybos prie Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos

31 kovo
06:20 2022
Vladimiras Putinas

REUTERS

Vladimiras Putinas pašalino keturis mokslinės valdybos prie Rusijos Saugumo Tarybos narius, kurie nepritarė Rusijos karių invazijai į Ukrainos teritoriją.

Atitinkamą dekretą Rusijos prezidentas pasirašė pirmadienį, kovo 27 d.

Rusijos mokslų akademijos Europos instituto direktorius Aleksejus Gromyko, Rusijos užsienio reikalų ministerijos Maskvos valstybinio tarptautinių santykių instituto Euroatlantinio saugumo centro direktorius Aleksandras Nikitinas, JAV ir Kanados instituto vyriausiasis mokslo darbuotojas Rusijos mokslų akademijos narys Aleksandras Panovas, taip pat to paties instituto mokslinis direktorius Sergejus Rogovas buvo pašalinti iš valdybos.

V. Putino dekrete neįvardytos pašalinimo priežastys, Saugumo Taryba prezidento sprendimą paaiškino „periodine rotacija“.

Tačiau, anot žiniasklaidos, kovo pirmosiomis dienomis visi keturi iš tarybos pašalinti mokslininkai pasirašė pareiškimą, kuriame „išreiškė itin didelį susirūpinimą dėl didžiausios krizės Europos žemyne ​​nuo Antrojo pasaulinio karo laikų“ ir paragino „nutraukti ugnį, užmegzti bendradarbiavimą humanitariniais klausimais, susilaikyti nuo branduolinės retorikos, taip pat susitarti dėl papildomų priemonių užkertant kelią kariniams incidentams tarp JAV ir NATO bei Rusijos iš kitos pusės.

Aleksejus Gromyko, komentuodamas Putino dekretą, pažymėjo, kad „valdžia neklausė mokslininkų rekomendacijų“, o iš tikrųjų „pareiškime buvo daug prasmės Rusijos nacionalinių interesų požiūriu“.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 280

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2022-03-31, 08:19

    Jeigu teroristas Putinas pasislėpęs, tai privalu sunaikinti jo barbarų armiją. Tik dešimtys tūkstančių Rusijos karių lavonų gali pažadinti užzombuotus ruskius…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...