infa.lt

„Apple“ ketina pardavinėti „iPhone“ prenumeratos būdu

29 kovo
06:40 2022

Mergina su telefonu

Naujoji paslauga galėtų pradėti veikti jau kitais metais, praneša „Bloomberg“, remdamasi informuotu šaltiniu. Šis žingsnis gali būti reikšmingiausias iš daugelio priemonių, kurios priartina „Apple“ prie ilgalaikio tikslo – automatinių pasikartojančių mokėjimų ne tik už skaitmeninius produktus, bet ir už techninę įrangą.

Per pastaruosius kelerius metus „Apple“, siekdama įveikti „iPhone“, „iPad“ ir kitų „Mac“ kompiuterių pardavimo sąstingį, sistemingai siekė paversti save paslaugų įmone ir ypatingą dėmesį skyrė „Apple Music“, „Apple TV Plus“, „Apple News“, „Apple Fitness Plus“ ir „Apple Arcade“ prenumeratos reklamai. Tačiau „iPhone“ pardavimas vis dar yra pagrindinis Timo Cooko įmonės pajamų šaltinis – praėjusiais metais uždirbo 192 mlrd.

Prenumeratos strategijos išplėtimas įtraukiant fizinius įrenginius, panašiai kaip automobilių lizingas, gali sukelti revoliucinį paradigmos pokytį pramonėje. Nauda pačiai įmonei yra ta, kad bus lengviau įtikinti klientus išleisti tūkstančius dolerių naujam įtaisui.

Idėja yra išskaidyti iPhone ar iPad kainą ir imti mokestį kas mėnesį, kaip ir Apple Music prenumeratos atveju. Vartotojas galės prenumeruoti įrenginius per tas pačias Apple ID ir App Store paskyras, kaip ir pirkdamas programas. Tokiu atveju mėnesinių įmokų dydis bus ne vienodas, o skaičiuojamas pagal tam tikrą formulę ir priklausys nuo įrenginio modelio.

Anksčiau „Apple“ minėjo galimybę kartą per metus leisti vartotojams atnaujinti savo telefonus į naujesnį modelį.

Tikimasi, kad bendrovė apie naują paslaugą paskelbs šių metų pabaigoje arba 2023 m. pradžioje.

„Apple“ seka skaitmeninių paslaugų platformų kūrėjų, kurie ima mokestį už prieigą, o ne už nuosavybę, pėdomis. Tai darydami jie iš tikrųjų atgaivina senąją nuomos ekonomikos formą, kuri buvo būdinga praeities žemvaldžiams ir feodalams. Tik dabar jie parduoda technologijas. Ši kapitalizmo forma reiškia nuosavybės teisių apribojimą, o iš tikrųjų – tūkstančių mokamų prenumeratorių vergiją.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 114

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Česlovas    -  2022-03-29, 07:11

    Skaitmeninio kapitalizmo esmė ir yra nusavinti ir kontroliuoti milijardų planetos žmonių elgseną, todėl minėtieji milijardai visiškai negalvoja kam naudinga skaitmeninė vergovė, į kurią stumia juos postkapitalizmas.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...