infa.lt

ES nutraukia prekybinius santykius su Rusija ir pašalina ją iš visur

12 kovo
10:06 2022

ES įveda ketvirtą sankcijų Rusijai paketą, griežčiausią iš visų iki šiol buvusių. Pagal susitarimą tarp ES, JAV ir kitų G7 šalių (Anglija, Kanada, Japonija) europiečiai panaikina Rusijos, kaip lygiavertės prekybos partnerės, statusą. Anksčiau panašų žingsnį paskelbė JAV valdžia.

Tai reiškia, kad Rusijos atžvilgiu nebegalioja diskriminacijos draudimas prekiaujant su ES. ES institucijos gali įvesti tokius muitus, apribojimus ir draudimus Rusijos gaminių importui, kai jie įvežami, kokius norės (taip pat ir eksportui į Rusiją).

Tai paskelbė Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen, ketvirtadienį ir penktadienį netoli Paryžiaus esančiuose Versalio rūmuose įvykusiame nepaprastajame ES lyderių susitikime.

Įgyvendinant kitą sankcijų paketą, Rusijos prekybos statusas bus ne tik nužemintas, bet ir sustabdyta jos narystė tokiose ekonominėse organizacijose kaip PPO, TVF, Pasaulio bankas, kad Rusijos valdžia „negalėtų gauti paskolų, finansavimo ar bet kokios kitos narystės šiose organizacijose teikiamos naudos“. Taip pat buvo nuspręsta „nukreipti jas į kai kuriuos Putino rėmėjus“, įskaitant ir atkirstą galimybę apeiti sankcijas naudojant kriptovaliutos aktyvus. Tačiau neaišku, kaip ES administracija planuoja įgyvendinti tokį apribojimą.

Kita (šiek tiek naivi) priemonė, įtraukta į sankcijų paketą – draudimas tiekti Rusijai prabangos prekes iš ES. Pagal europiečių planą, tai „suduos smūgį Rusijos elitui, kuris palaiko Putino karo mašiną“.

Vienas iš pagrindinių viršūnių susitikime aptartų klausimų buvo Europos priklausomybė nuo rusiškų dujų. Europos lyderiai sutiko imtis skubių (santykinai) priemonių, kurios leistų ES jau iki 2027 metų vykdyti „suverenią dujų politiką“.

Anksčiau tame pačiame viršūnių susitikime, ES lyderiai atsisakė nagrinėti Ukrainos prašymą skubiai įstoti į Europos Sąjungą, teigdami, kad būtina laikytis procedūrų prieš įstojimą.

Tuo pat metu Europos šalys ir toliau smogia skaudžius smūgius Rusijos ekonomikai. Kitą savaitę ES finansų ministrai surengs savo viršūnių susitikimą, kuriame aptars tolesnę ekonominio karo prieš Rusiją taktiką.

G7 ir ES planuoja uždrausti tiekti į ES Rusijos plieno pramonės gaminius ir naujas investicijas į Rusijos energetikos sektorių, įskaitant technologijų perdavimą, energijos išteklių žvalgybos ir gamybos Rusijos teritorijoje finansavimą.

ES šalių vadovai paskelbė bendrą Versalio pareiškimą dėl Rusijos karinės agresijos prieš Ukrainą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 285

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...