infa.lt

Meta sukurs universalų vertėją veikiantį realiuoju laiku

26 vasario
15:41 2022

Mark Zuckerberg - Meta

„Facebook“, „Instagram“ ir „WhatsApp“ savininkė Meta Holding paskelbė apie ambicingą tyrimo projektą, kurio tikslas – sukurti vieną kalbos vertimo programą visiems planetos gyventojams. Tai turėtų tapti kažkuo panašaus į Babilono Douglaso Adamso žuvį, suteikiančią galimybę bet kuria, net rečiausia kalba kalbantiems žmonėms kalbėti realiu laiku.

Šiuolaikinės vertimo priemonės puikiai veikia su labiausiai paplitusiomis pasaulio kalbomis – anglų, kinų, ispanų ir pan., tačiau maždaug 20% ​​pasaulio gyventojų nekalba šiomis kalbomis ir negali jomis naudotis. Dažnai šiose kalbose nėra lengvai pasiekiamo tekstų korpuso, reikalingo dirbtinio intelekto algoritmams mokyti, o kartais jos neturi standartizuoto scenarijaus, rašo Verge.

„Meta“ ketina išspręsti šią problemą, įdiegdama naujus mašininio mokymosi metodus dviem kryptimis. Pirmojoje, pavadintoje „No Language Left Behind“, bus sukurti AI modeliai, kurie gali išmokti versti pagal ribotą pavyzdžių skaičių. Antrasis, Universal Speech Translator, sukurs vertimo žodžiu sistemas realiuoju laiku be rašytinio komponento, būdingo daugeliui šiuolaikinių vertimo programų.

„Gebėjimas bendrauti su bet kuo bet kokia kalba yra supergalia, apie kurią žmonės svajojo nuo neatmenamų laikų, o dirbtinis intelektas tai suteiks mums artimiausioje ateityje“, – per internetinį pristatymą sakė „Meta“ vadovas Markas Zuckerbergas.

Meta neįvardija projekto trukmės. Dar nėra net apytikrio plano, kaip pasiekti užsibrėžtą tikslą. Savo tinklaraštyje bendrovė daugiausia aprašo utopines universalaus vertėjo galimybes, kurios sunaikins kalbos barjerą ir „leis milijardams žmonių gauti informaciją internete savo gimtąja arba pageidaujama kalba“. Mašininio mokymosi pažanga „iš esmės pakeis žmonių visame pasaulyje bendravimo ir keitimosi idėjomis būdą“.

Žinoma, tokia technologija bus didžiulė pagalba platinant pagrindinį Metos produktą – virtualią metavisatą, kur kalbos barjeras tik kenkia. Taigi, be naudos visai žmonijai, įmonė nepamiršta ir savo naudos. Ir šiuo atveju tai visiškai suprantama.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 189

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....