infa.lt

Rusija sureagavo į Bideno sankcijas – „Amerikos piliečiai pajus pasekmes“

24 vasario
09:06 2022

Džo Baidenas ir Vladimiras Putinas

Anatolijus Antonovas, Rusijos ambasadorius JAV, pareiškė, kad amerikiečiai „pajus Baltųjų rūmų sankcijų Rusijai pasekmes“.Sankcijos Rusijai buvo patvirtintos dėl Maskvos sprendimo pripažinti nepriklausomais du Rytų Ukrainos regionus, separatistines Donecko ir Luhansko liaudies respublikas, praneša Epoch Times.

Savo kalbos metu, vasario 22 d.,  Joe Bidenas pareiškė, kad taikys sankcijas dviem Rusijos valstybiniams bankams, įskaitant vieną, aptarnaujantį Rusijos kariuomenę, taip pat Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui artimą elitą, ir šalies valstybės skolos aptarnavimui. Anksčiau Vokietijos kancleris Olafas Sholzas pareiškė, kad šalis sustabdys susitarimą su Rusija dėl dujotiekio „Nord Stream 2“ sertifikavimo.

Antonovas socialiniame tinkle paskelbė, kad JAV sankcijos „negali nieko išspręsti“.

„Sunku įsivaizduoti, kad Vašingtone yra žmogus, kuris tikisi, kad Rusija peržiūrės savo užsienio politiką dėl gresiančių suvaržymų“, – rašė jis. „Neprisimenu nė vienos dienos, kad mūsų šalis būtų gyvenusi be jokių Vakarų pasaulio apribojimų. Išmokome dirbti tokiomis sąlygomis. Ir ne tik išlikti, bet ir plėtoti savo valstybę“.

Komentaruose valstybinei Rusijos žiniasklaidai Antonovas tvirtino, kad sankcijos „stipriai paveiks pasaulines finansų ir energetikos rinkas“ ir kad „paprasti piliečiai pajus pasekmes“.

Nors Bidenas atkreipė dėmesį į nuostolius, susijusius su sankcijų taikymu Rusijai, vienai didžiausių naftos eksportuotojų į Jungtines Valstijas, – jis pareiškė: „mano administracija naudoja visas turimas priemones, kad apsaugotų Amerikos įmones ir vartotojus nuo augančių kainų. “

„Bet kadangi mes tai darome – kol mes tai darome, aš imsiuosi ryžtingų veiksmų ir įsitikinsiu, kad mūsų sankcijų pasekmės būtų nukreiptas į Rusijos ekonomiką, o ne į mūsų“, – tvirtino jis. „Atidžiai stebime energijos tiekimą bet kokių sutrikimų atžvilgiu. Vykdome planą, derindami veiksmus su stambiais naftos vartotojais ir gamintojais pagal kolektyvines investicijas, kad būtų užtikrintas stabilumas ir pasaulinis energijos tiekimas.

Bidenas paskelbė apie sankcijas Rusijai praėjus dienai po to, kai Putinas savo ilgos kalbos metu pareiškė, kad pripažins Maskvos remiamus Donecko ir Luhansko separatistinius regionus suvereniomis valstybėmis. Tada jis pasirašė įsakymą, leidžiantį siųsti į tas sritis Rusijos „taikos palaikymo“ karius.

Rusijos ambasada Ukrainos sostinėje Kijeve vasario 23 d. paskelbė, kad atšauks savo darbuotojus ir užsidarys, sukeldama nerimą prognozuojant platesnę Rusijos invazijos tikimybę.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 387

Žymos:

1 Atsiliepimas

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......