infa.lt

Dėl kokių priežasčių gali atsirasti spuogai?

10 vasario
09:20 2022

Dažnai susiduriate su spuogų problema? To priežastis gali būti įvairūs veiksniai – dalis spuogelių atsiranda netikėtai, o kiti tampa ilgamete liga, kuriai išgydyti reikia specialistų pagalbos. Jeigu atsikratyti šių nekviestų svečių bandėte jau ne vienerius metus, tačiau vis dar to padaryti nepavyko, jums reikalinga dermatologo pagalba. Prieš apsilankant pas jį vertinga žinoti, kokie jūsų veiksmai gali pakenkti jūsų odai ir kaip galite jai padėti.

Mityba

Jeigu turite įtarimų, jog tam tikri produktai jums sukelia odos pakitimus, apsilankykite pas dermatologą, kur galėsite atlikti tyrimus ir sužinoti apie tai plačiau. Stebėkite savo odą, kai suvalgote daugiau saldumynų, pieno produktų. Oda taip pat gali būti skaistesnė ir švaresnė, jeigu gersite pakankamai vandens.

Mobilusis telefonas

Kiekvieną kartą liesdami savo telefoną ant jo paliekame galybes bakterijų, o tuomet kalbėdami jį priglaudžiame prie veido odos ir taip ant jos lieka daugybė nešvarumų. Nepamirškite dažnai nuvalyti telefono dezinfekcine servetėle, ilgai ir stipriai nelaikyti ekrano prie veido bei dažnai plauti rankas.

Stresas

Stresas taip pat gali paskatinti spuogelių atsiradimą, todėl jeigu juos pastebėjote atsirandant per svarbius įvykius ar po netikėtų žinių – neišsigąskite, šie spuogeliai išnyks, kai pradėsite jaustis ramiau, todėl ir toliau tinkamai prižiūrėkite savo odą.

Kosmetikos priemonės

Kiekvieną rytą ir vakarą svarbu kruopščiai nuvalyti ir nusiplauti veidą, maitinti jį jums tinkamais kremais bei serumais. Odos priežiūros rutiną turi sudaryti tik kokybiški produktai, todėl prieš įsigydami įdėmiai skaitykite sudėtį, pasitarkite su dermatologu. Dermatologo konsultacija gali padėti aiškiau suprasti, kas tinka būtent jums.

Sportas

Sportuodami prakaituojame ir nors tai gali nesukelti jokių problemų, tačiau ilgai nenuplautas prakaitas dirgina odą ir sukelia nemalonius pojūčius. Pasportavus visuomet geriausia veidą nuplauti prausikliu ir patepti kremu, kad oda būtų švari ir pamaitinta.

Genetiniai veiksniai ir hormonai

Ne viskas priklauso nuo jūsų. Tikimybė, jog jaunuoliai, kurių tėvai jaunystėje turėjo ar vis dar turi odos ligas, pasireikš bėrimai yra daug didesnė. Hormonai taip pat gali būti spuogų priežastimi, tai ypatingai pasireiškia paauglystėje, brandos laikotarpiu.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 115

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


  • Ne, nematau prasmės (56%, 35 balsavo)
  • Taip, būtinai (30%, 19 balsavo)
  • Nežinau, dar neapsisprendžiau (14%, 9 balsavo)

Viso balsavo: 63
Pradėta - 2024-05-15 @ 12:45
Pabaiga - 2024-05-19 @ 12:45

Leidžiama ... Leidžiama ...

Dar konservų psichopatų chuntos nelikviduota alternatyvi informacija: lzskelbimai.com/s/212021...

Gruzija apsisaugo nuo demokratijos "vertybių" ir nori išlikti nepriklausoma, savarankiška šalimi. Kaip baisu.......

ir toliau dirbs slavams.tapom asilo įkaitais.toks likimas....

fetišizmo apraiška...

Jūs apkaltinote autorę esant rusų agente, arba kaip minimum esant rusų įtakoje ir transliuojant rusų...

Jūs kliedite. Į klausimą neatsakėte, tačiau nepamiršote apkaltinti tuo kuo pati esate :) Kur ir...

Maidano scenarijus. Taip Gruzija atiduodama Rusijai…...