infa.lt

Rusijos Dūma rengia pedofilams įstatymą, numatantį bausmę iki gyvos galvos

06 sausio
09:30 2022
RF Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas

RF Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas | TASS nuotr.

Rusijos Valstybės Dūmos deputatai darys viską, kad sausio mėnesį būtų priimtas įstatymas dėl pedofilų įkalinimo iki gyvos galvos. Tai trečiadienį savo „Telegram“ kanale paskelbė rūmų pirmininkas Viačeslavas Volodinas, ryšium su penkiametės mergaitės nužudymu Kostromoje, praneša TASS.

Politikas pažymėjo, kad vienas iš sulaikytųjų šioje byloje buvo pedofilas recidyvistas. „Padarysime viską, kad įstatymas dėl įkalinimo iki gyvos galvos pedofilams būtų priimtas jau sausį“, – parašė Volodinas.

„Griežčiausias priemones prieš anksčiau teistus už vaikų išnaudojimą pedofilus palaiko visuomenė“, – pridūrė politikas.

Rusijos Valstybės Dūmos pirmininkas paskelbė, kad reikia kartu su Federaline bausmių vykdymo tarnyba išnagrinėti pakartotinai nusikaltusių pedofilų bausmės atlikimo pačiomis sunkiausiomis sąlygomis – šiaurėje ir šachtose – klausimą. Pranešėjas pažymėjo, jog, daugelio nuomone, tokiems nusikaltėliams įvesti įkalinimo iki gyvos galvos bausmę nepakanka.

„Nusikaltusieji pagal tokius straipsnius turi atlikti bausmę iki gyvos galvos pačiomis atšiauriausiomis sąlygomis – šiaurinėse teritorijose, šachtose. Šie išsigimėliai turi užsidirbti pragyvenimui sunkiu darbu, kiekvieną dieną prisiminti savo darytas piktadarystes, ir gailėtis”, – rašė jis.

„Klausimą reikia spręsti kartu su Federaline bausmių vykdymo tarnyba. Informuosiu apie darbo eigą”, – pridūrė Volodinas.

Tyrėjai sulaikė du įtariamuosius penkiametės mergaitės nužudymu Kostromoje. Anksčiau buvo nustatyta, kad mergaitė sausio 4 dieną vaikščiojo kieme, iš kurio ją išvežė du vyrai. Įtariamieji prisipažino nužudę vaiką. Mergaitės kūnas buvo rastas viename iš Kostromos nakvynės namų kambarių. Rusijos Federacijos Tyrimų komiteto pirmininkas Aleksandras Bastrykinas paprašė pateikti ataskaitą apie baudžiamosios bylos dėl vaiko nužudymo tyrimo eigą.

Kostromos srities prokuratūros spaudos tarnybos duomenimis, vienas iš dviejų įtariamųjų žmogžudyste anksčiau buvo atlikęs bausmę už nusikaltimą seksualinei neliečiamybei ir neteisėtą pornografinės medžiagos platinimą.

Apie įstatymo projektą:

Praėjusių metų gruodžio pabaigoje RF Valstybės Dūma per pirmąjį svarstymą priėmė įstatymo projektą dėl įkalinimo iki gyvos galvos anksčiau teistiems pedofilams už smurtinius veiksmus prieš nepilnamečius, taip pat už smurtą, pirmą kartą įvykdytą prieš du ar daugiau nepilnamečių.

Įstatymo projektu siūloma išplėsti maksimalią bausmę – įkalinimą iki gyvos galvos – pedofilams už pakartotinius seksualinio pobūdžio smurtinius veiksmus prieš nepilnamečius iki 18 metų. Įkalinimas iki gyvos galvos bus numatytas ir pedofilams, anksčiau neteistiems pagal šiuos straipsnius, už analogiškus nusikaltimus „prieš du ar daugiau nepilnamečių“, taip pat jei „nurodytas nusikaltimas yra susijęs su kito sunkaus ar ypač sunkaus nusikaltimo padarymu“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 010

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Anonimas    -  2022-01-06, 13:53

    seniai laikas ir pas mus apie tai kalbeti,tik gaila,atšiaurių sąlygų nėra…..

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Vygandas    -  2022-01-06, 15:19

    Privalu pripažinti, jog Rusija pasaulyje dvasinius reikalus tvarkosi geriausiai. Psichiniams lgbt iškrypėliams yra įstatymas. Dabar ir lytiniams padarys. Jeigu reikės, tai zoo ir nekro iškrypėlius sutvarkys.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Jegeris    -  2022-01-08, 05:26

    Tokiems iskrypeliams išvis reikėtų mirties bausmės … .

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

Ursula von der Liar...

Iki kokio lygio nusirito valdžios atstovai ??? Jeigu tokie kaip šurajevas iš įleidžiamas į seima....

Be to manau, kad Vokiečių valdantiesiems yra labai patogūs šie taip bvadinami suimti teroristai, nes...

Išvezus anapus Uralo porą ešelonų konservatorių, karo pavojus sumažėtų dešimt kartų....

123

Kvaili tie ispanai....

123

Neturiu nieko prieš islamą. Geriau jis, nei iśsigimusi vakarų "kultūra"....

Džoržtouno kursų lankytoja ir chamuila. Abu vienodi ir abu už daugybinę pilietybę....